Logo

Pelerinaj de 2 zile la Sf. Parascheva şi Mănăstirile din Iaşi

Pret: de la 49,99 euro

Locul Pornirii & Întoarcerii Chișinău

Ora pornirii 06:00

Plecări
15.07.2023
09.09.2023
04.11.2023
25.05.2024

 Program

ZIUA 1

 • Plecare din Chisinau la ora 06:00
 • Asistarea la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Vlădiceni
 • Mănăstirea Cetățuia ( ne închinăm la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Ivirita “)
 • Mănăstirea Hadâmbu
 • Cazare la pensiune/hotel 3*

ZIUA 2

 • Asistarea la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Hadâmbu
 • Mănăstirea Galata
 • Mănăstirea Golia
 • Catedrala Mitropolitană – ne închinăm la moaștele Sf. Cuv. Parascheva – ocrotitoarea Moldovei
 • Mănăstirea Sf Trei Ierarhi
 • Biserica Sf Nicolae Domnesc
 • Timp liber pentru shopping la Palas Mall
 • 18:00 Pornire spre Chisinau
 • 22:00-23:00 ajungem în Chișinău

Sfaturi pentru turiști

 • Doamnele și domnișoarele trebuie să fie în fustă și cu capul acoperit
 • Se recomandă să aveți o gustare la pachet.

Detalii

Aceast pelerinaj include următoarele mănăstiri: Mănăstirea Vlădiceni , Mănăstirea Cetățuia, Mănăstirea Hadâmbu, Mănăstirea Galata, Mănăstirea Golia, Catedrala Mitropolitană, Mănăstirea Sf Trei Ierarhi, Biserica Sf Nicolae Domnesc.

Locul Pornirii & Întoarcerii

Strada Circului 33 (Circul din Chișinău)

Ora Pornirii

06:00

Prețul Include

 • Transport tur-retur
 • Ghid teolog
 • Vizitarea Mănăstirilor indicate în program
 • Cazare 1 nopți la pensiune/hotel 3* în camere de 2/3/4 persoane

Prețul nu include

 • Cheltuieli personale

Descriere

Mănăstirea Frumoasa

Mănăstirea Frumoasa din Iași este o mănăstire ortodoxă de călugărițe ctitorită în secolul al XVI-lea de către hatmanul Melentie Balica și refăcută de mai multe ori în decursul timpului. Actuala biserică a mănăstirii a fost construită în perioada 1836-1839. Așezată pe o terasă cu o altitudine relativă de 8-10 metri față de șesul Bahluiului, Biserica Frumoasa domină peisajul prin silueta sa zveltă și albă și prin cele patru turle ale sale, străjuită de un turn impozant și împrejmuită cu un zid de piatră măcinat de vreme.

Mănăstirea Bucium

Mănăstirea Bucium din Iași este o mănăstire de călugări creștin-ortodocși, întemeiată de ieromonahii Nifon Popescu și Nectarie în anul 1863 ca metoh al schitului românesc Prodromu de la Muntele Athos. Biserica mănăstirii are hramul “Duminica Tuturor Sfinților Atonului” (prăznuit în duminica a doua de după Rusalii). Mănăstirea se află într-o zonă retrasă de pe dealul Bucium, în partea de sud a municipiului Iași, putându-se ajunge la ea de pe Șoseaua Bucium (aflată pe Drumul Național Iași-Vaslui) urmând a doua stradă după Plopii fără soț (ai marelui poet Mihai Eminescu).

Mănăstirea Vlădiceni

Mănăstirea Vlădiceni este o mănăstire de călugări amplasată la marginea municipiului Iași, în localitatea Vlădiceni (din comuna suburbană Tomești), pe locul numit în cronici „Poiana Vlădicăi”.

Mănăstirea Sf. Trei Ierarhi

Mănăstirea Sf Trei Ierarhi ( a fost ridicata de catre voievodul Vasile Lupu, intre anii 1637 -1639, ca necropola domneasca – aici se afla mormintele domnitorilor Dimitrie Cantemir şi Alexandru Ioan Cuza si moaştele Sf. Ierarh Vasile cel Mare ) La Catedrala Mitropolitană ne închinăm la moaștele Sfintei Parascovia care este considerate ocrotitoarea Moldovei. Biserica a fost ridicată pe locul unde s-au aflat două biserici mai vechi: Biserica Albă (din secolul al XV-lea) și Biserica Stratenia (din secolul al XVII-lea). Biserica actuală a fost construită între 1833 și 1839, după planurile arhitecților Gustav Freywald, Bucher și Mihail Singurov. Pe 23 mai 1857, bolta centrală s-a prăbușit, biserica rămânând într-o stare precară pentru următoarele două decenii. Din 1880 până-n 1887, la inițiativa mitropolitului Iosif Naniescu s-a pus a doua piatră de temelie și s-a finisat construcția. Sfințirea Catedralei, la 23 aprilie 1887, a fost un eveniment național, la ceremonie luând parte regele Carol I și regina Elisabeta.

Mănăstirea Golia

Mănăstirea Golia si Biserica Sf Nicolae Domnesc ( construita de Stefan cel Mare ; în această biserică au fost miruiți și încoronați aproape toți domnitorii Moldovei, fiind considerată ca biserică domnească). În perioada 1866-1871 a locuit aici împreună cu soţia sa Ileana şi fiul său Constantin marele scriitor Ion Creangă cât a fost diacon la Golia. Casa în care a locuit scriitorul Ion Creangă de la Golia a fost construită la sfârşitul sec. XVII şi a servit pentru multă vreme ca visterie a mănăstirii. Aici se adunau toate veniturile mănăstirilor din Moldova închinate la Muntele Athos. În secolul XIX aici au locuit diaconii şi cântăreţii care slujeau în biserica Goliei. În camera în care a locuit diaconul Ion Creangă a fost amenajat un muzeu care păstrează printre alte exponate şi stiharul (veşmântul) original de diacon.

Mănăstirea Galata Mănăstirea Galata din Iași este o mănăstire de maici, ctitorită la sfârșitul secolului al XVI-lea de către domnitorul Petru Șchiopul în partea de vest a orașului. Ea se află pe un platou de pe dealul Galata, putând fi observată cu ușurință din diferite locații ale Iașului.

 Servicii adiționale

Camera Single (30.0 €)
Primele 5 rânduri în autocar (5.0 €)
Loc adițional în transport (30.0 €)
Pentru seniori, vârsta >66 ani, se achită taxă suplimentară pentru asigurarea medicală (5.0 €)