Logo

VINĂRIA KARAGANI

Vinăria a fost fondată în 2006 de familia Cherven. Tradiția și pasiunea față de vinificație în familia Cherven provine de la strămoșii lor găgăuzi, popor creștin-ortodox, vorbitor de limbă turcă, care s-au stabilit în zonă, la începutul secolului XVIII. Pe măsură ce meșteșugul pentru vin a fost transmis pe parcursul a 4 generații, soții Lora și Gheorghe, au reușit să crească din această pasiune o afacere.

Pe lângă vinărie, familia Cherven a amenajat propriul muzeu, care redă în viață tradițiile poporului găgăuz, și care include obiecte adunate din familiile lor de-a lungul anilor. O mulțime de obiecte au povești de povestit, de la fotografii cu rudele acestora, obiecte de uz casnic, mobilier găgăuz, covoare țesute manual și un cufăr plin de zestrea de nuntă a bunicii.

În timp ce veți degusta vinurile, Lora sau Gheorghe vă vor oferi informații detaliate despre fiecare vin. Pentru cei care doresc să se cunoască mai bine cultura găgăuză, gazdele vă pot servi diverse specialități din bucătăria tradițională găgăuză, precum brânza tradițională, guzleme și faimoasele bucate de miel – kavurma, shurpa, etc. La fel pot fi organizate ateliere culinare.

„KaraGani” este o vinărie, care se ocupă cu cultivarea strugurilor și producerea vinului. Vinurile „KaraGani” sunt produse prin tehnologie originală din struguri selectați din soiuri europene, cultivate pe podgoriile proprii și situate în partea de Sud a Republicii Moldova, în orașul Vulcănești (la 200 km de Chișinău).

În preriile Budjacului de Sud, în interfluviul rîurilor Dunăre și Nistru, nu departe de Lacul Kahul, se află podgoriile „KaraGani”. Cele 10 ha de podgorii se întind pe un teren impregnat cu istorie, situându-se între de jos a Valului lui Traian (construit în secolul al III-lea) și monumentul bătăliei turco-ruse de la Cahul din 1770 (un obelisc inaugurat în 1849).

Vinurile „Kara Gani” au fost numite în mod repetat „cele mai bune” dintre vinurile găgăuze la numeroasele competiții de vinuri locale și naționale. În fiecare an, vinăria produce doar 10.000 de sticle, vândute în câteva magazine din Capitală, în Comrat și direct la cramă.

Prețurile afișate nu includ transportul către vinărie, care poate fi organizat la solicitare contra cost.

fertăDuratăMin pers în grupPreț
Pack #1 – Excursie + degustare 3 vinuri
Excursie + degustare 3 vinuri. Excursia include vizitarea Valul lui Traian, monumentul bătăliei de la Cahul și Vinăria. ***Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim 2 persoane.
1.5 ore28€ preț standard

8€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
Pack #2 – Excursie + degustare 4 vinuri + prânz 5 bucate
Excursie + degustare 4 vinuri + prânz 5 feluri de bucate tradiționale din bucătăria găgăuză. Excursia include vizitarea Valul lui Traian, monumentul bătăliei de la Cahul și Vinăria. ***Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim 2 persoane.
3 ore220€ preț standard

20€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
Pack #3 – Excursie + degustare 4 vinuri + prânz 6 bucate
Excursie + degustare 4 vinuri + prânz 6 feluri de bucate tradiționale din bucătăria găgăuză. Excursia include vizitarea Valul lui Traian, monumentul bătăliei de la Cahul și Vinăria. ***Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim 2 persoane.
3 ore229€ preț standard

29€ preț în weekend și seara