Logo

Egypt. Marea Rosie

Marea Roşie este considerată cel mai interesant loc din lume pentru scuba, cu cea mai bogată faună şi floră submarină.

Viaţa subacvatică spectaculoasă a Mării Roşii, cu cele peste 1500 de specii de peşti viu coloraţi sau superbele recifuri de corali, este fără îndoială cea mai mare atracţie a Egiptului.

Îar în Sharm El Sheikh sunt cele mai frumoase şi spectaculoase zone pentru scuba.

De exemplu, poţi face scuba în zonele denumite Grădina Apropiată şi Grădina Mijlocie, precum şi în spectaculoasa Grădina Îndepărtată şi nu în ultimul rând, în cadrul Parcului Naţional Ras Muhammad, aflat la la 30 km sud-vest de Sharm al-Sheikh. La toate acestea se ajunge cu vaporul, plecând din portul din Sharm El Sheikh.

De asemenea, Insula Tiran oferă patru dintre cele mai cunoscute locuri pentru scufundări din Marea Roşie: Jackson Reef, Woodhouse, Thomas şi Reef Gordon – o enciclopedie a Mării Rosii.

Reciful Woodhouse este cel mai lung recif din stramtoarea Tiran, dar şi cel mai puţin vizitat dintre cele patru şi asta fiindcă forma sa îngustă nu oferă adăpost pentru bărci. Punctul cel mai înalt al recifului începe la suprafaţa apei şi coboară până la 45 m. Aici sunt crevase locuite de ţipari uriaşi, peşti din familia Epinephelinae şi peşti-balon veninoşi. Lângă zidul recifului sunt turnuri de coral, care adăpostesc moluşte şi peşti-ţeavă (din specia Syngnathinae). Reciful Woodhouse este ideal pentru scufundări de suprafaţă şi pentru scufundătorii experimentaţi.

Jackson Reef este reciful cel mai nordic, fiind marcat la capătul de nord de epava Lara (la adâncimea de 45 – 120 m), iar la sud de balizele de andocare militare.

Reciful Thomas se află între recifele Gordon si Woodhouse, fiind cel mai mic dintre cele patru, dar şi cel mai colorat. Acesta are dimensiuni mici, putând fi explorat aproape în intregime la o singură scufundare. Zidul recifului coboară pâna la adâncimi mari, partea sa de est fiind plină de culoare şi cu o mulţime de corali moi. Pe platoul cu nisip poţi vedea rechini de recif cu aripioara albă. Zidul vestic este mai întunecat şi mai abrupt, cu mulţimi de corali negri şi corali-evantai moi (Gorgonacea). Prin recif mişună bancuri de peşti din familia Carangidae.

Reciful Gordon este cel mai mare dintre cele patru menţionate, iar în capătul său nordic, deasupra recifului, se află epava vasului Loullia, o fregată din Panama construită în Suedia. La capătul sudic se află un platou între 10 şi 25 m adâncime, protejat de valuri. Aici sunt o mulţime de calcani cu pete albastre, peşti-flaut (Fistularia tabacaria), bancuri de peşti din familia Mullidae şi puiet de peşti-napoleon. Lângă zo’na cu nisip se află o zonă cu coral dur şi bancuri de peşti de recif: peşti-înger, peşti-fluture şi peşti-papagal. Platoul se încheie cu o cădere liberă, unde poţi zări pisici de mare, calcani, peşti din familia Epinephelinae şi uneori rechini de recif cu aripioară albă sau rechini-ciocan.

EGYPT cu zbor direct din Chisinau, pentru 7 nopti in luna Aprilie.

2 copii gratuit în cameră cu 2 adulți

All Inclusive

SHARM EL SHEIKH

SHARM GRAND PLAZA RESORT 5* / AI / 845 eur

PARROTEL BEACH RESORT (EX. RADISSON BLU RESORT) 5* / AI / 900 eur

REHANA ROYAL BEACH RESORT AQUA PARK 5* / AI / 951 eur

CORAL SEA HOLIDAY RESORT 5* / AI / 971 eur

JAZ BELVEDERE SHARM EL SHEIKH 5* / AI / 1207 eur

MONTE CARLO SHARM EL SHEIKH RESORT 5* / AI / 1359 eur

BARON RESORT 5* / AI / 1565 eur

HURGHADA

GRAVITY SAMRA BAY RESORT (EX. SAMRA BAY) 5* / AI / 866 eur

GRAVITY SAHL HASHEESH (EX. OCEAN BREEZE SAHL HASHEESH) 5* / AI / 888 eur

JASMINE PALACE 5* / AI / 990 eur

AMARINA ABU SOMA RESORT & AQUA PARK 5* / AI / 1022 eur

TITANIC PALACE SPA & AQUAPARK 5* / AI / 1076 eur

JAZ AQUAMARINE RESORT 5* / AI / 1207 eur

SENTIDO MAMLOUK PALACE RESORT 5* / AI / 1441 eur


Prețurile sunt indicate pentru toată familia (2 adulți + 2 copii) și includ:

  • Bilet de avion Chișinău – Sharm El Sheikh / Hurghada – Chișinău;
  • Transfer de grup aeroport – hotel – aeroport;
  • Cazarea pentru 7 nopți și 8 zile;
  • Masa conform pensiunii (AI – sistemul All Inclusive);
  • Asigurarea medicală.

* Tarifele indicate mai sus sunt actuale. Acestea pot suferi modificări având în vedere disponibilitatea de locuri în momentul rezervării.

Detalii la telefon: 023 58 40 04 |060 552 999 | 069 997 722 | 060 822 899 | 060 822 899
E-mail: [email protected]

*Compania isi rezervă dreptul de a modifica pretul, in dependenta de limita locurilor disponibile.