Logo

CUBA

Havana

Havana este unica. Unde altundeva poti gasi masini americane de epoca ce sunt puse in miscare de motoare rusesti, magazine care vand la ratie aflate langa resedinte coloniale impozante si sloganuri revolutionare mazgalite pe peretii cladirilor care gazduiesc petreceri ce dureaza toata noaptea? Havana ne-a dat salsa si mamba, romul Havana Club si trabucurile Cohiba.

Ce sa vezi in Havana?
Orasul cubanez este un muzeu in aer liber. Sunt atat de multe cladiri interesante, atat de multe povesti si atat de multe atractii, incat nu vei sti cu ce sa incepi. Daca iti doresti sa vezi obiectivele principale, poti sa te opresti la urmatoarele:
Capitoliul din Havana. Este o cladire impunatoare si destul de noua, construita in 1929. Aici a fost sediul Guvernului timp de 30 de ani si aici se afla sediul Ministerului Tehnologiilor, al Mediului si Stiintei.
Cimitirul Cristofor Columb. In acest loc vei descoperi mai mult decat un simplu cimitir. Infiintat de catre Episcopul Espada in 1968, Cimitirul Cristofor Columb ofera o multime de monumente comemorative pentru cei mai mari poeti, romancieri, muzicieni si soldati ai Cubei. Poti invata o multime de lucruri despre istoria tarii, cu o simpla vizita aici.
Piata Revolutiei. Este unul dintre locurile intesate cu turisti si este principalul loc unde au loc festivitati civile. Aici vei gasi localnici relaxandu-se, cantand si dansand, precum si o multime de cladiri administrative importante, cum ar fi Ministerul Armatei, Politia sau Partidul Comunist.
Universitatea Havana. Poporul cubanez este un popor extrem de bine educat, mai bine de 64% dintre locuitori absolvind facultati. Este normal, asadar, ca Universitatea Havana sa fie un punct cheie al orasului. Construita in secolul XIX, aceasta este un punct de intalnire pentru toti studentii si un loc unde au frecvent demonstratii.
Plaza Vieja. Este o alta piata ce merita vizitata, in conditiile in care are o istorie extrem de bogata. Aici aveau loc pe vremuri festivitatile, paradele si chiar executiile publice, asadar, este plina de istorie.
Faleza Malecon. Intinsa pe mai bine de 8 km, este o alta destinatie preferata de turisti si deopotriva de localnici. Ani la rand, faleza a reusit sa scoata ce este mai bun din poetii, filozofii si indragostitii cubanezi. Astazi, este un loc de promenada care iti poate oferi momente deosebite de relaxare.