Logo

SRI LANKA

Numită în repetate rânduri „Perla Oceanului Indian”, Sri Lanka este o insulă incredibil de frumoasă, cu un interior acoperit de vaste jungle tropicale și o coastă presărată cu nisip fin și auriu. Insula în formă de lacrimă este alcătuită dintr-o serie de forme montane și cuprinde mai mult de 100 de cascade pitorești, precum și nenumărate trasee turistice prin locuri ale căror vedere vă poate tăia respirația, precum traseul cunoscut sub numele de „Sfârșitul Lumii”. Sri Lanka este și gazda unei faune diverse, incluzând leoparzi, crocodili, maimuțe și multe specii de păsări. Este faimoasă pentru populația sa de elefanți, văzuți cel mai bine în orfelinatul dedicat acestor nobile animale, de la Pinnawala.

Cultura antică a Sri Lankăi este la fel de fascinantă precum atracțiile sale naturale, iar orașele sacre budiste, de la Anuradhapura și Panduwasnuwara, oferă turiștilor posibilitatea de a vizita câteva temple și alte locuri sfinte, datând de mii de ani. O vacanță în Sri Lanka nu este pentru turiștii în căutare de centre urbane strălucitoare și sofisticate, chiar dacă Kandy sau Colombo oferă câteva posibilități de shopping și restaurante decente. Sri Lanka este pentru vânătorii de muzee, pentru cei dedicați culturii și istoriei. Cu toate că insula este adesea depășită în popularitate de mai faimoasele Thailanda sau Indonezia, o vacanță aici poate fi o experiență potrivită mai ales pentru cei ce doresc să se abată de la traseele călcate în mod frecvent de turiști.

Sezonul uscat din Sri Lanka durează din noiembrie până în aprilie pe coasta vestică și din mai până în septembrie pe coasta estică. Așadar, cea mai bună perioadă de a vizita micuțul stat insular depinde, în primul rând de locul în care doriți să călătoriți. Fie că doriți să vedeți rămășițele fortăreței regale din Sigiriya, să explorați orașul sacru Anuradhapura, să rătăciți prin piețele aglomerate din Pettah sau să admirați elefanții din Pinnawela, Sri Lanka este la fel de primitoare și de apetisantă. Accesul aici se face prin intermediul zborurilor directe din Europa, de pe aeroporturile majore, precum Londra sau Paris, dar și prin intermediul Orientului Mijlociu.

Festivalurile, susținute pe toată durata anului, în prima țară din lume ce și-a ales, în mod democratic, o femeie președinte, sunt la fel de colorate, cum sunt de inedite. Festivalul Kites se desfășoară la poalele munților Lavinia, iar arta și dansul tradițional se pot vedea cel mai bine în Colombo, de ziua națională, Navam Perahera. Primul exportator mondial de ceai se prezintă ca o alternativă turistică exotică în mijlocul Oceanului Indian, oferind nenumărate frumuseți naturale și o cultură antică greu de egalat, într-un relief variat, prea puțin cunoscut europenilor.