Logo

REGULI DE ZBOR SPRE FRANTA

Stimaţi pasageri,

Începând cu 31 ianuarie 2021, Franța a închis frontierele pentru călătoriile din/în afara spațiului european, cu excepția următoarelor categorii de persoane și motive de urgență.

Persoanele care călătoresc în Franța trebuie să indeplenească următoarele condiții:

  • să facă parte din categoria de călători pentru care se permite intrarea în Franța din afară spațiului european (categoriile sunt indicate în prima pagina a declaraţiei de mai jos)
  • să prezinte justificativele privind motivul imperios de călătorie (justificativele sunt indicate în declaraţia de mai jos)
  • să prezinte testul negativ RT PCR COVID-19, efectuat nu mai devreme de 72 ore pîna la sosire în Franţa (pentru persoanele cu vârsta de peste 11 ani). Testul se acceptă doar în limba Engleză/Franceză.
  • să completeze declarația pe propria răspundere ce atestă absența simptomelor de Covid și angajamentul de a se supune unui eventual test antigen/examen medical la sosire în Franța, cît și angajamentul de autoizolare pentru 7 zile ( autozolarea în spații indicate de autoritățile franceze nu se exclude), precum și de a efectua un test PCR la sfârșitul perioadei de izolare

Pasagerii ce nu vor prezenta rezultatul testului RT PCR COVID-19 nu vor fi admişi la cursa. Fară test, pot fi acceptaţi doar pasagerii ce vor prezenta o scrisoare de derogare în privinţa testului primit de la ambasada franceză.

Deasemenea pasagerii trebuie să completeze și semneze următoarele declaraţii, pe care le vor prezenta în formă printatăla înregistrare (check-in/ boarding) în aeroport, cît şi autorităţilor franceze la sosire:

Pentru informație suplimentară rugăm sa accesați pagina web a Ministerului Intern al Franței.


Stimaţi pasageri, informațiile despre regulile de zbor în perioada de pandemie furnizate de compania aeriană sunt pur informative.

Vă rugăm insistent să verificați adițional, informațiile emise de către autoritățile statului în care intenționați să călătoriți, sau să tranzitați, despre toate restricțiile actuale de călătorie, sau de intrare impuse curent.

ACESTE REGULI SE POT MODIFICA ORICÂND! RESTRICȚIILE TREBUIE SĂ LE VERIFICAȚI CU AUTORITĂȚILE RESPONSABILE!