Logo

MILANO

MILANO

price from

Milano – capitala modei, a shopping-ului și a bunului gust

Considerat de mulți capitala modei a lumii, Milano ramâne a fi unul dintre orașele europene cel mai des vizitate. Acest lucru nu este de mirare, dat fiind faptul că Milano are de toate: artă, operă, sport, mâncare, locuri grozave de shopping și, nu în ultimul rând, aventură. Milano este unul dintre cele mai stilate orașe din Italia și care abundă de istorie. Există nenumarate edificii istorice cu un caracter aparte, în stiluri dintre cele mai diferite. Dacă Milano se găsește pe lista locurilor pe care ai de gând să le vizitezi, aruncă o privire asupra rândurilor de mai jos pentru a afla care sunt cele mai bune obiective turistice din acest oraș și câteva informații utile despre fiecare.

5 motive pentru care să mergi în City-Break Chișinău – Milano:

 1. Teatrul de operă „Teatro alla Scala” – unul dintre cele mai frumoase și cunoscute teatre de operă din lume. Zilnic, aici se adună aproximativ 2 500 de spectaori din toată lumea. Pentru a participa la acest nemaipomenit spectocol, vă recomandăm să rezervați biletele din prealabil.
 2. O plimbare de-a lungul canalelor. Cândva orașul Milan era întretăiat de numeroase canale acvatice. Astăzi numărul lor s-a redus, devenid un adevărat centru zgomotos al orașului – aici se găsesc multe cafenele unde puteți lua o gustare, magazine de antichități și restaurante.
 3. Faceți un tur al orașului cu tramvaiul. Al doilea simbol al orașului, după Catedrala principală, este tramvaiul din Milano, plimbarea cu care vă va aduce o nemaipomenită plăcere.
 4. Vizitați galeriile din zona industrială. Cândva spații industriale cu spații luminoase, transformate acum săli de conferințe, săli expoziționale, buticuri și terase, unde toți doritorii își pot petrece timpul și învăța ceva nou.
 5. Cimitero Monumentale – un adevărat monument de artă. Cimitirul este unul din cele mai mari cimitire din Milano, unde sunt îngropați oameni de frunte ale orașul. Este renumit pentru abundența de morminte artisice asupra cărora au lucrat maeștri eminenț
Oraș de plecare Perioada de sejur Durata Servicii masă Hotel Preț 1 persoană*
Chișinău 08.09.23-10.09.23 2 nopți Mic dejun Best Western Hotel Blaise and Francis Milano 4* De la 165 Euro Rezervă
Chișinău 06.10.23-08.10.23 2 nopți Mic dejun Radisson Blu Hotel Milan 4* De la 210 Euro Rezervă
Chișinău 15.11.23-17.11.23 2 nopți Mic dejun Sunflower 4* De la 183 Euro Rezervă
Chișinău 20.12.23-22.12.23 2 nopți Mic dejun Sunflower 4* De la 175 Euro Rezervă
Chișinău 03.01.24-05.01.24 2 nopți Mic dejun Plus Welcome Milano 3* De la 207 Euro Rezervă
Chișinău 14.02.24-16.02.24 2 nopți Mic dejun Best Western Antares Hotel Concorde 4* De la 175 Euro Rezervă

*Prețul indicat pentru o persoană în cameră dublă

Inclus în preț

 • Cazare
 • Zbor tur – retur
 • Masa Mic Dejun
 • Asigurare medicală

Costuri suplimentare

 • Transfer spre/ de la hotel
 • Excursii prin oraș

Lista obiectivelor recomandate:

1) Domul din Milano – spectaculoasă prin detaliile sale arhitecturale, Catedrala din Milano este cea mai mare biserică gotică din Italia, având nevoie de aproape șase secole pentru a fi finalizată. Dedicată Sf. Maria, grandioasa catedrală este situată în centrul orașului, în Piazza del Duomo. Răpește-ți câteva clipe pentru a admira exteriorul clădirii, cu a sa fațadă albă impresionantă construită în stil baroc și în stil gotic, captușită de o multitudine de statui. Domul are mai multe sculpturi decât orice altă clădire din lume – 3159 în total!

2) Galleria Vittorio Emanuele II – magazine de lux și cafenele elegante, Galleria Vittorio Emanuele II, cu siguranță, nu este un mall tipic – este unul dintre cele mai vechi din lume și constă într-o arcadă dublă cu patru etaje, cu un acoperiș din sticlă. În prezent, Galleria este adesea menționată ca salotto di Milano, sau Camera de Zi a Milano-ului, dat fiind faptul că este cel mai popular loc de întâlnire al locuitorilor acestui oraș.

3) SantAmbrogio– a fost înființată în anul 386 de către Sfântul Ambrozie. În secolele de după construcție, edificiul a suferit câteva restaurări și reconstrucții parțiale, astfel ca forma pe care o putem vedea în prezent a fost conturată în secolul al XII-lea, când biserica a fost reconstruită în stil romanic.

4) Pictura murală “Cina cea de taină” – bucurați-vă de unul dintre cele mai cunoscute și explorate lucrări din lume. Pictura a fost realizată de Leonardo da Vinci, iar astăzi se află în mănăstirea Santa Maria delle Grazie. Se crede că fresca ilustrează momentul în care Isus le spune celor doisprezece apostoli, că în curând unul dintre ei îl va trăda. Probabil, nicio altă operă de artă nu a provocat atâtea controverse și raționamente cu privire la mesajul secret, și sensul imaginii lăsate de artist în creația sa.

5) Templul Victoriei – sau memorialul celor căzuți. Acesta este un monument din marmură de lângă cazarma Garibaldi, construit în noiembrie 1928, când a fost sărbătorită a zecea aniversare a bătăliei Vittorio Venetodim din primul război mondial. Monumentul comemorează ostașii din Milano care au decedat în timpul acestor teribile ostilități.

6) Muzeul Național de Știință și Tehnică Leonardo da Vinci – Faimosul Muzeu de Stiință și Tehnică din Milano are o colecție impresionantă de peste 10 000 de piese expuse pe o suprafață de circa 23 000 de metri pătrați. Colecția cuprinde atât piese originale cât și modele sau machete ce prezintă istoria științei și tehnicii.

7) Pinacoteca di Brera – conține o colecție excepțională de lucrări de artă, inclusiv lucrări ale lui Caravaggio și Bramante, care sunt extrem de renumite în Italia, în special în regiunea Lombardia. Galeria de artă se remarcă printr-un număr mare de capodopere autentice, în special prin lucrările pictorilor italieni din secolele XIII – XX, renumite în întreaga lume.