Logo

ISTANBUL

ISTANBUL

price from

“Dacă lumea ar fi un singur stat, Istanbul ar fi capitala.” Napoleon Bonaparte

Din Europa până în Asia se întinde Istanbul, iar explicaţia acestui inedit geografic este simplă. Oraşul este situat pe malurile celor două continente, pe strâmtoarea Bosfor. E o istorie scrisă și o destinație în care, Occidentul se îmbină cu Orientul, iar creştinismul cu islamismul.

5 motive pentru a merge la city break Chișinău – Istanbul:

  • Oportunitatea unicală de plimbari îndelungate. Până seara, nici nu veți observa cum ați mers 5-10-15 kilometri pe jos, pentru că este foarte plăcut și confortabil să te plimbi prin oraș. Pe parcursul promenadei întorci ba la stânga, ba la dreapta, facând popas la un restaurant de pe ulicioare pentru o gustare. Vă sfătuim să deconectați GPS-ul din smartphone și să mergeți unde vă arată ochii.
  • Bucătăria turcească. Mâncărurile locale delicioase, cu o abundență de pește, legume, carne și, desigur, dulciuri, nu vor lăsa pe nimeni indiferent. În plus, mâncarea din stradă și înghețata (în turcă – dondurma), sunt incredibil de populare în Istanbul. Pregătește-te pentru faptul că în Turcia vei mesteca ceva tot timpul.
  • În Istanbul veți găsi un număr mare de complexe uriași, mall-uri, piețe, buticuri, unde veți găsi suveniruri, haine și încălțăminte, covoare, narghilea, bijuterii și alte multe bunătăți.
  • Viața de noapte. Istanbul este un oraș uimitor care combină cu succes cultura islamică și divertismentul european. Deci, dacă sunteți iubitor de petrecerile din noapte până dimineața, atunci simțiți-vă liberi să veniți în capitala neoficială a Turciei.

Pe urmele „Magnificent Century”. Fanii celui mai popular serial turcesc despre sultanul Suleiman, vor putea vizita toate locurile memorabile din acea epocă – moschei, palate și, bineînțeles, mormintele și covourile eroilor preferați. Aici puteți găsi o adevărată biografie a sultanului și a apropiaților săi.

Oraș de plecare Perioada de sejur Durata Servicii masă Hotel Preț 1 persoană*
Chișinău 07.09.23-10.09.23 3 nopți Mic dejun Ottoman Elegance 3* De la 221 Euro Rezervă
Chișinău 05.10.23-08.10.23 3 nopți Mic dejun Hotel Gedik Pasa Konagi 4* De la 222 Euro Rezervă
Chișinău 02.11.23-05.11.23 3 nopți Mic dejun Sun Comfort Hotel 3* De la 225 Euro Rezervă
Chișinău 07.12.23-10.12.23 3 nopți Mic dejun Emirtimes Hotel Kadikoy 4* De la 237 Euro Rezervă
Chișinău 04.01.24-07.01.24 3 nopți Mic dejun Sun Comfort Hotel 3* De la 225 Euro Rezervă
Chișinău 08.02.24-11.02.24 3 nopți Mic dejun Emirtimes Hotel Kadikoy 4* De la 237 Euro Rezervă

*Prețul indicat pentru o persoană în cameră dublă

Inclus în preț

  • Cazare
  • Zbor tur – retur
  • Masa Mic Dejun
  • Asigurare medicală

Costuri suplimentare

  • Transfer spre/ de la hotel
  • Excursii prin oraș

Lista obiectivelor recomandate:

1.Palatul Topkapi – este un complex întreg de artă islamică cu o serie de curți interioare, mărginite cu mozaicuri, cu nenumărate încăperi decorate și o mulțime de turnuri. Timp de patru secole fiind reședința sultanilor și respectiv, a concubinelor și copiilor acestora.

2.Moscheea albastră –a fost realizată de Sultanul Ahmet I, la începutul secolului al XVII-lea, fiind considerată drept cea mai frumoasă moschee din lume. Numele acestui lăcaș vine de la decorațiunile din interior, o multime de plăci de iznik, ce creează o atmosferă de necomparat.

3.Marele bazar – adăpostește nenumarate magazine, unde vei putea găsi orice suvenir turcesc pe care ți-l dorești, bijuterii, covoare, antichități, condimente și o mulțime de alte lucruri. Este un întreg cartier ce are 11 porți de intrare.

4.Hagia Sophia – a fost capodopera împăratului bizantin Iustinian. Bogația vechiului Imperiu. După cucerirea Constantinopolului, biserică a fost reconstruită în moschee și în secolul al XX-lea, cladirea a fost din nou modificată și transformată în muzeu.