Logo

Athos – Tesalonic

Athos – Tesalonic

price from 399 €

Pelerinaj Muntele Athos – Tesalonic – de la 399 euro

Locul Pornirii & Întoarcerii Chișinău
Ora pornirii 19:00

Plecări
10.07.2023
31.07.2023
21.08.2023
11.09.2023
02.10.2023
23.10.2023
13.11.2023
05.12.2023

Detalii

Pe Sfantul Munte Athos se gasesc 20 de manastiri mari, imparatesti, cu drepturi egale, care conduc republica. In acest loc bate inima crestinismului ortodox si a vietii ascetice, de peste un mileniu. Asezamintele crestine din Muntele Athos au servit ca adevarati paznici pentru arta si credinta crestin-ortodoxa. In aceste locuri, conform traditiei, nici o femeie nu are voie sa ajunga. Traditia Sfantului Munte a fost respectata pana si de invadatorii turci, care au stapanit Grecia vreme de 500 de ani, dupa caderea Imperiului Bizantin. Mănăstirile Athos sunt comori uimitoare ale picturii icoanelor bizantine. De secole, călugării au protejat picturile murale și frescele rare, păstrând icoane unice și relicve sfinte asupra cărora timpul nu are putere. Ei nu numai că au mântuit, dar au și sporit bogăția spirituală a Ortodoxiei.

Prețul Include

Transport Tur-retur

Asigurare medicală

Cazare 2 nopți la mănăstirile din Muntele Athos

Ferryboat-uri dus – întors

Transportul local în Sfântul Munte cu maxi-taxi-uri în regim de taxi

 

Prețul nu include

Taxa de timbru pentru primirea diamonithirion la Biroul Pelerini (25 euro de persoana)

Cheltuieli personale

 

Echipament necesar

Pălărie, mănuși, o provizie de lenjerie, o periuță și pastă de dinți, gel de duș, șampon, prosop

Încălțăminte confortabilă cu tălpi rezistente pentru drumeții la munte.

Bani pentru cheltuieli suplimentare.

Pentru o viză este necesară o copie a pașaportului.

 

Program

Programul pelerinajului poate suferi unele modificări în funcţie de confirmările de cazare din Sfântul Munte și condițiile climaterice (care pot amâna intrarea sau ieșirea din Sf. Munte). Este posibil ca în programul de închinare la mai multe mănăstiri, când se închiriază transportul local în regim de taxi, să fie vreun loc unde din obiective pricini (ex. odihna monahilor) să nu ne putem închina în biserică.

Ziua 1

Plecare din Chișinău ora 12.00

Ziua 2

Ouranoupoli: Mic dejun.

Îmbarcare pe ferryboat până la Mănăstirea Hilandar (cea mai renumită icoană păstrată cu mare evlavie în biserica mare a mănăstirii este Icoana Maicii Domnului „Trihirussa” – cu trei mâini, închinare la odoarele mănăstirii) – Peștera Sf. Cosma de la Zografu – Mănăstirea Zografu (cunoscută ca „a doua casă a Sfântului Gheorghe”, Mănăstirea Zografu păstrează până astăzi mai multe icoane făcătoare de minuni, sfinte moaşte şi alte odoare). Participare la slujbe / cazare.

Ziua 3

Mănăstirea Zografu (participare la slujbă și masa) – Mănăstirea Constamonitu (închinare la icoanele importante ale mănăstirii: Sfântului Ştefan (secolul al VIII-lea), icoana Maicii Domnului „Odighitria” (1360) și icoana Maicii Domnului „Antifonitria” (secolul al XI-lea) – Mănăstirea Dohiariu (închinare la Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultatoare și la odoarele mănăstirii) – Mănăstirea Xenofont (închinare la odoarele mănăstirii și la Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Gheorghe și Icoana Maicii Domnului „Odighitria” din catedrala nouă a mănăstirii) – Mănăstirea Sf. Pantelimon (Rusikon) – participare la slujbe / cazare.

Ziua 4

Mănăstirea Sf. Pantelimon (participare la slujbe și închinarea la odoarele mănăstirii) – Plecare cu maxi-taxi spre Karyes (capitala Sfântului Munte). Se vor vizita Biserica Protaton (cu Icoana Maicii Domnului Axion Estin și celebrele fresce ale lui Manuil Panselinos) – Schitul Sf. Andrei – Serai (închinare într-una din cele mai mari biserici din Balcani, închinare la parte din Capul Sfântului Apostol Andrei) – Mănăstirea Cutlumuș (închinare la odoarele mănăstirii). Plecare în Portul Dafni. Îmbarcare pe ferryboat pentru plecare în Ouranoupoli.

După posibilitate se vor vizita în drum spre Moldova Mănăstirea Sf. Anastasia, Izbăvitoarea de otravă (închinarea la odoarele mănăstirii) – Mănăstirea Suroti (închinarea la mormântul Sf. Cuvios Paisie Aghioritul și la odoarele mănăstirii).

Ziua 5

Sosire în Chișinău

Program pentru femei

Ouranoupoli. Croazieră în jurul Muntelui Athos – se vor vedea din vapor peisajele frumoase ale Sfântului Munte și mai multe mănăstiri. Într-una din arsanale mănăstirilor de pe coastă, un părinte aghiorit va urca pe vapor cu odoare ale mănăstirii spre închinare. Prețul biletului pentru vapor – 25 eur.