Logo

REGULI DE INTRARE IN R. MOLDOVA

Stimați pasageri,

Vă informăm că prin decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică sunt introduse noi restricții la intrarea în Republica Moldova, începând cu 5 martie 2021.

Pasagerii care traversează frontiera Republicii Moldova, la intrare, trebuie să prezinte rezultatul unui test PCR negativ pentru COVID-19(în limba de stat al RM, rusă, engleză sau franceză), efectuat cu 72 de ore înainte de sosire.

Excepții: copiii până la 5 ani, conducătorii auto a vehiculelor rutiere de transport marfar şi a vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, sportivii pasagerii în tranzit și cei care au act confiramtiv de administrare a vaccinului, precum și multe altele. Întreaga listă de excepții poate fi găsită aici.

De asemenea, pasagerii care nu prezintă un test PCR negativ pentru COVID-19 sau pasagerilor care nu sunt incluşi în lista excepțiilor de mai sus, vor fi obligaţi să completeye o declaraţie de auto-izolare pe un termen de 14 zile, indiferent de punctul de sosire.

În toate celelalte cazuri, regimul de autoizolare poate fi întrerupt timp de 10 zile în cazul unui test PCR negativ pentru COVID-19.

Pasagerii ce vin în Republica Moldova trebuie să completeze fişa epidemiologică.

ACESTE REGULI SE POT MODIFICA ORICÂND! RESTRICȚIILE TREBUIE SĂ LE VERIFICAȚI CU AUTORITĂȚILE RESPONSABILE!