Logo

Tiraspol – Chițcani – Bender

Preț

Preț – 175 Lei/pers.  Primele 5 rânduri în autocar –225 Lei /pers.
0-2 ani – Gratis (fără loc în transport)
2-7 ani – 87 Lei

Detaliile

Tiraspol este al doilea oraș ca mărime din Republica Moldova după Chișinău și este capitala regiunii Transnistria. Această regiune s-a autoproclamat independentă, dar independența acesteia nu este recunoascută de Republica Moldova. Tiraspolul este un oraș interesant și ideal pentru a fi exploatat cu scopul cunoașterii unei altfel de lumi, a unui muzeu viu ce reprezintă comunismul.

Prețul Include:

  • Transport tur-retur
  • Toate excursiile indicate în program
  • Ghid licențiat

Prețul nu include:

  • Masa
  • Intrarea în Cetatea Tighina – 100 ruble

Servicii Adiționale:

-Ghid în limbi străine (50 €)

Descriere

  Tiraspolul este un oras cu specific comunist, cu bulevarde largi, cu statui ale liderilor comunisti si blocuri inghesuite. In centrul Tiraspolului se afla statuia generalului rus Alexandr Sovorov. Tiraspolul este ideal pentru persoanele care vor sa cunoasca o altfel de lume, o lume ce pastreaza atmosfera comunismului.

 Desi la prima vedere Tiraspolul pare un oras cenusiu fara culoare, culoarea vine din ritmul modern de viata. Complexul sportiv “Seriff” este o importanta constructie cu o arhitectura moderna. In Tiraspol eexista si o piata foarte animata, unde puteti gasi tot ceea ce aveti nevoie in materie de alimente. De asemenea, puteti sa va bucurati de bucatele traditionale la restaurantele din Tiraspol, iar daca vreti si ceva in plus in calatoria dumneavoastra, puteti sa vizitati fabrica de cognacuri “Kvint”, unde puteti savura aroma a 6 tipuri de cognac sau fabrica “Buchetul Moldovei”, care este una dintre cele mai vechi fabrici de vin, unde se pot face degustari de vin si se pot savura bucate traditionale moldovenesti.

 Bender (Tighina) este un oraș din Republica Moldova situat la 61 de km la sud de Chișinău ce se află sub controlul forțelor din Transnistria. Denumirea de Bender a fost atribuită acestui oraș pentru a înscripționa pentru totdeauna victoria pe care au avut-o rușii împotriva turcilor.

 Tighina se află situată pe malul drept al fluviului Nistru. Aici s-au născut diverse personalități din cultura românească, precum: actrița Tamara Buciuceanu, fostul prețedinte al României din perioada 1996 – 2000 Emil Constantinescu și alte personalități precum: Iuliu Edlis, scriitor și dramaturg sau Lev Berg, zoolog și geograf. Orașul se află lângă una dintre cele mai vechi trecători peste Nistru.

 Centrul istoric al orașului Bender iese în evidență prin construcții tradiționale din secolul al XIX-lea, prin bisericile “Schimbarea la față” și “Adormirea”. În centrul istoric se mai găsește Muzeul de istorie.

 Satul Chiţcani este situat lîngă linia de demarcaţie a rîurilor Nistru şi Botna, pe malul drept al rîului Nistru şi aproape de aşa-numitul promontoriu Chiţcani cu înălţimea care domină împrejurimile – 158,1 m. Conform unor date localitatea Chiţcani a fost fondată în secolul al XIV-lea, în documente însă este amintit pentru prima oară în 1527. La data de 1 ianuarie 2004 în sat locuiau circa 9 mii de oameni.

Program

  • Tighina: cetatea, muzeul de istorie şi etnografie regională;
  • Chițcani: Mănăstirea “Noul Neamţ”, Capul de pod Chițcani.
  • Tiraspol: Catedrala „Nașterea Domnului”, Combinatul de vinuri şi coniacuri „KVINT“(exterior), complexul sportiv „Șeriff”(exterior), monumentul generalisimului “Alexandru Suvorov”, Memorialul Gloriei.
  • Timp Liber

Detalii la telefon: 023 58 40 04 |060 552 999 | 069 997 722 | 060 822 899 | 060 822 899
E-mail: [email protected]

*Compania isi rezervă dreptul de a modifica pretul.