Logo

CASTEL MIMI WINE RESORT

Castel Mimi este situat la 30 km de aeroportul Chişinău şi reprezintă o destinaţie de interes internaţional, unică în Republica Moldova. La momentul actual Castel Mimi figurează în topul celor mai frumoase capodopere arhitecturale din lumea vinului. Povestea castelului începe în anul 1893, atunci când Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, plantează primii butași de viță-de-vie pe locul care urma să devină legendă peste ani.  

În perioada sovietică, complexul lui Constantin Mimi a fost naţionalizat, fiind ascuns de ochii lumii. Abia în 2010, în cadrul unor lucrări de rutină, muncitorii au scos faţada placată de pe clădire, descoperind o adevărată bijuterie arhitecturală. Atunci s-a decis restaurarea fundamentală a Castelului, au fost redescoperite şi puse în valoare beciurile şi galeriile subterane. La mai bine de un secol, Castel Mimi prinde a doua viaţă.

Acum, Castel Mimi reprezintă o destinaţie unică, fie că sunteţi pasionaţi de istorie şi tradiţie; vreţi să admiraţi un complex de valoare arhitecturală inedită pentru Moldova; aveţi în plan un eveniment sau o petrecere importantă; ori doriţi o simplă escapadă în afara oraşului, cu o degustare de vinuri extraordinare.

Vizitatorii pot comanda excursii prin complexul istoric şi secţia modernă de producere a vinului. Vor fi puse la dispoziţie câteva săli de degustare; restaurante, terase de vară cu havuz, piscină, un labirint în aer liber, spaţii de joacă pentru copii, Wine Spa şi băi termale. Pe loc puteţi savura bucate deosebite, în mijlocul istoriei. Din toamnă, va fi disponibilă cazarea în căsuţe de hotel în stil tradiţional.

Prețurile afișate nu includ transportul către vinărie, care poate fi organizat la solicitare contra cost.

OfertăDuratăMin pers în grupPreț
Bacchus
include excursia ghidată și degustare a 3 tipuri de vinuri. La degustare sunt oferite: biscuiți apă minerală.
***Prețul indicat este pentru o persoană.
1 ore116€ preț standard
21€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
Connaisseur
TEMPORAR NU ESTE DISPONIBIL!
include excursia ghidată și degustare a 3 vinuri de top. La degustare sunt oferite: cașcavaluri, olive și fructe. ***Prețul indicat este pentru o persoană.
1.5 ore224€ preț standard
29€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
Descoperă
include excursia ghidată și o degustare a 5 tipuri de vinuri asociate cu mini gustări potrivite fiecărui vin: Tartar din somon pe toast de secară cu ‘frutti di capperi’; Cașcaval Grano Padano cu struguri și miez de nucă; Cașcaval Brie cu caise uscate si migdale; Specialitatea casei – Paté copt de ficat de pui, servit cu toast crocant; Salam crud-zvântat și olive
***Prețul indicat este pentru o persoană.
1.5 ore226€ preț standard
31€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
Tradițional
include excursia ghidată și degustare a 4 tipuri de vinuri și o masă ce include iahnie de vinete, zeamă, plăcintă, friptură cu mămăligă, babă neagră.
***Prețul indicat este pentru o persoană.
1.5 ore239€ preț standard
39€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
Tezaur
TEMPORAR NU ESTE DISPONIBIL!
include excursia ghidată și degustare a 4 tipuri de vinuri și o masă cu meniul: Unt verde cu ierburi aromatice cu pâine de casă; Plăcintă coaptă cu brânză; Burtică de Purcel gătită îndelungat servită cu sos din prune și “Nucata Domnească”; Sarmale din crupe cu smîntînă (după recetă din Nordul Moldovei); ”Babă Neagră” cu sos pe baza de vin Cabernet Sauvignon ”Castel Mimi” cu prune moldovenești și cu cremă de Vanilie
***Prețul indicat este pentru o persoană. Disponibilă și varianta vegetariană.
2 ore241€ preț standard
46€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
Ospăț
include excursia ghidată și degustare a celor mai bune 5 vinuri ale companiei și o masă cu meniul: Mămăliga cu crema de brânză; Gustare tradițională (iahnie de vinete, fasoliță și sfeclă cu prune uscate) se servește cu pâine de casă crocantă; Plăcintă coaptă cu brânză; Sarmale din crupe cu smîntînă (după recetă din Nordul Moldovei); Costițe de porc cu legume coapte; Desertul Casei – pară și prună în vin, înghețată de casă din vin Merlot „Castel Mimi”, jeleu din vin și miere.
***Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim 2 persoane.
2 ore451€ preț standard
62€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
În jurul lumii
include excursia ghidată și degustare a celor mai bune 6 vinuri ale companiei și o masă cu meniul: Olive verzi cu migdale; Tar-Tar din somon cu crema de cașcaval; Melci moldovenești crescuți în viță de vie în sos de unt aromat cu ierburi; Coq au vin – puișor francez copt în vin de marca Merlot “Castel Mimi” cu legume; Wine Ice Cream de casă.
***Prețul indicat este pentru o persoană.
3 ore460€ preț standard
65€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
Nobil
include excursia ghidată și degustare a celor mai bune 6 vinuri ale companiei și o masă cu meniul: Tar-Tar din somon și ton cu crema de cașcaval; Risotto cu octopus Roastbeef în sos Teryaki; Sauté din iepure în sos Velouté cu legume aburite; Magret de rața Sous Vide servit cu pară în sos de portocală și ghimbir; Mousse din ciocolată neagră.
***Prețul indicat este pentru o persoană.
2 ore4129€ preț standard
134€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
Degustare din pahare Riedel
include excursia ghidată și degustare a 4 tipuri de vinuri. La degustare sunt oferite: pesmeți.
***Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim 8 persoane.
2 ore824€ preț standard
29€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
Blend your own wine
Atelier de cupajare a vinului. Include cupajarea a 3 tipuri de vin și pictarea etichetei. Grup minim 10 persoane.
3 ore1035€ preț standard
36€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
Atelier de gătit
Atelier de gătit plăcinte la cuptor cu lemne. Grup minim 10 persoane.
3 ore1018€ preț standard
24€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
Hotel – Lojă – cameră dublă
Fiecare cameră dispune de un așternut pentru cuplu, birou, cameră de baie, minibar, dulăpioare, safeu. Sunt disponibile aparate de cafea și ceai, televiziune digitală, WI-FI gratuit și sistem de aer condiționat (sau de încălzire pe timp de iarnă). Prețul include: – Micul dejun – Minibar cu băuturi răcoritoare – Acces nelimitat la piscină. Luni-Joi -150 €, Vineri-Duminică -180 € Număr total camere: 7
24 ore1150€ preț standard
180€ preț în weekend și seara