Logo

REGULI DE ZBOR SPRE ISRAEL

Stimați pasageri,
Vă informăm despre noile reguli de intrare în Israel, care vor intra în vigoare pe 23 ianuarie 2021:

1. Toți pasagerii, indiferent de vârstă, care au fost în afara Israelului în ultimele 72 de ore, trebuie să prezinte unul dintre următoarele documente la check-in pentru zborul Chișinău-Tel Aviv:

a. rezultat negativ al testului PCR la COVID-19, realizat nu mai devreme de 72 de ore înainte de ora estimată de îmbarcare la zborul Chișinău-Tel Aviv. Rezultatul ar trebui să conțină următoarele date:

 • metoda de testare: PCR / RT-PCR / Q-PCR
 • datele personale ale pasagerului: nume / prenume; numărul de identificare sau numărul pașaportului;
 • data testului.

Pasagerii care tranzitează prin Aeroportul Ben Gurion trebuie să prezinte un test PCR negativ la COVID-19, efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte de ora estimată de îmbarcare la zborul Chișinău-Tel Aviv. Timpul de conectare în Tel Aviv nu ar trebui să depășească 24 de ore.

b. un certificat de vaccinare valid emis de Israel sau o confirmare de recuperare din cazurile confirmate de boală eliberate de Israel:

 • formatul de atestare a recuperării din cazurile confirmate de boală va fi publicat pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății din Israel în următoarele zile.
 • un certificat de vaccinare emis de Ministerul Sănătății din Israel, în timp ce a doua vaccinare trebuie efectuată cu cel puțin șapte zile înainte de plecare.
 • permisiunea specială a Ministerului Afacerilor Externe din Israel

2. Pasagerilor care nu vor prezenta unul dintre documentele enumerate din punctul 1 de mai sus, nu li se va permite să zboare.

3. La completarea unei declarații electronice de sănătate, pasagerii trebuie să indice că au unul dintre documentele specificate în punctul 1.

Noile reguli se adaugă regulilor existente, și anume: 

a. Toți pasagerii care zboară către Israel trebuie să completeze Clearance Application cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor.

b. Toți pasagerii ce intră în Israel care în ultimele 14 zile au fost în Africa de Sud, Zambia, Emiratele Arabe Unite și Brazilia, vor fi supuși unei carantine obligatorii de 14 zile în centrele de carantină de stat.

c. Toți pasagerii care sosesc în Israel din țări care nu sunt enumerate în punctul b de mai sus (cetățeni și rezidenți israelieni, precum și cetățeni străini) trebuie să fie supuși unei carantine obligatorii acasă sau în altă parte, în conformitate cu secțiunea 20 din Ordinul de sănătate publică din 1940 ( în loc să treacă în carantină în centrele de carantină de stat) sub rezerva următoarelor condiții:

 • Pasagerul trebuie să treacă testul PCR la COVID-19:
  – la aeroport imediat după sosirea în Israel
  – în centrul de carantină de stat, dacă pasagerul a început procesul de carantina acolo la sosirea în Israel și dorește să schimbe locul de carantină.
 • Înainte de deplasare la locul autoizolării, pasagerul trebuie să-și asume un angajament scris de a face un nou test PCR la COVID-19 în a noua zi de autoizolare.

d. Așa cum R. Moldova este considerată zonă roșie, pasagerii ce pleacă spre Israel vor întra în izolare și astfel trebuie să completeze formularul Isolation form. Pasagerii care pleacă din Israel spre Moldova, deasemenea sunt obligați să completeaze on-line formularul.

Important! Cetățenii străini pot intra în Israel doar cu autorizare specială emisă de Autorităţile de Migrație a Israelului.

ACESTE REGULI SE POT MODIFICA ORICÂND! RESTRICȚIILE TREBUIE SĂ LE VERIFICAȚI CU AUTORITĂȚILE RESPONSABILE!