Logo

VINĂRIA COMRAT

Vinuri de Comrat – e cea mai veche fabrică de vinuri situată în partea de sud a Moldovei, în regiunea autonomă “Găgăuzia”, cu capitala în or. Comrat. Comrat este renumit prin oamenii săi – găgăuzi, o etnie de origine turcească, dar cu credință creștin-ortodoxă. Vorbesc limba găgăuză, limbă din grupul limbilor turcești și care este inclusă în lista UNESCO a limbilor pe cale de dispariție, având mai puțin de 180 000 de vorbitori. Aceasta este un meleag cu tradiții unice la intersecția Europei de Est, care oferă experiențe gastronomice autentice și ospitalitate orientală.

Vinuri de Comrat, este unul dintre cele mai vechi monumente istorico-arhitecturale și industriale din secolului XIX în Republica Moldova. Vizitând complexul vinicol „Vinuri de Comrat” aveți oportunitatea unică de a cunoaște istoria, tradițiile, cultura poporului găgăuz și vinurile din regiune. Vinul din Găgăuzia are un gust și aromă deosebită, ce poartă energia soarelui generos de la Sudul țării.

Teritoriul curții vinicole este o adevărată grădină de flori. Restaurantul, cu denumirea 1895, este deschis pe parcursul întregului an, unde aveți avea ocazia să gustați mâncăruri din bucătăria națională găgăuză: shurpa (ciorba națională găgăuză cu verdeață și mieluț), frigărui preparat în tandâr cu legume la grătar, faimoasele gozleme (plăcinte găgăuze), chigiri, bulgur, kavurma. Pe vreme frumoasă, puteți degusta și servi masa în unul din foișoarele din preajma havuzului.

Oaspeții vinăriei au posibilitatea de a face fotografii în straie tradiționale găgăuze. De asemenea, pe teritoriul vinăriei puteți vizita muzeul care păstrează obiecte de uz casnic și utilaje de producție din vremea Uniunii Sovietice. Pentru grupuri mai numeroase și cu rezervări prealabile pot fi organizate prestații ale ansamblurilor etno-folclorice locale, plimbări cu bicicleta, petreceri retro-disco.

Timp de mai bine de 120 de ani, vinificatorii din Comrat păstrează și transmit din generație în generație tradițiile clasice de producere a vinurilor unice din sudul Moldovei. Compania “Vinuri de Comrat” a fost fondată în anul 1895, prin decretul Ministrului Finanțelor S.I.Witte al Imperiului Rus și a cunoscut numeroase transformări de-a lungul istoriei sale. În anul 1995 a fost privatizată și astăzi este o întreprindere modernă, care prelucrează 5-6 mii tone de struguri și îmbuteliază circa 3 mil. sticle de vin anual. Compania deține peste 300 de hectare de viță de vie și 5 gospodării agricole situate în regiunea viti-vinicolă „Valul lui Traian”. Produce mai mult de 50 de serii de vin, din soiuri de struguri europene și autohtone, producția fiind exportată în peste 20 de țări ale lumii. Vinurile companiei sunt înalt apreciate la concursuri mondiale de specialitate, astfel în ultimii 2 ani, au primit peste 70 de medalii de aur și argint.

Prețurile afișate nu includ transportul către vinărie, care poate fi organizat la solicitare contra cost.

OfertăDuratăMin pers în grupPreț
Wine Expert
include excursia ghidată și degustare a 5 tipuri de vinuri. La degustare sunt oferite: nuci, biscuiți, apă minerală.
***Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim 5 persoane
1.5 ore512€ preț standard
12€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
Delicious
include excursia ghidată și degustare a 6 tipuri de vinuri și o masă cu 5 feluri de bucate tradiționale moldovenești și găgăuze.
***Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim 5 persoane
2 ore529€ preț standard
29€ preț în weekend și seara
REZERVEAZĂ ACUM
Plai Moldova
include excursia ghidată și degustare a 7 tipuri de vinuri și o masă cu 6 feluri de bucate tradiționale găgăuze.
***Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim 5 persoane
3 ore536€ preț standard
36€ preț în weekend și seara