Logo

CROATIA. MAREA ADRIATICA


Croația – țară balcanică prosperă din toate considerentele, înzestrată cu bogății naturale și renumită prin prestigioasele centre balneologice și de tratament cu nămol. Țara, deținând o mulțime de insule locuite și nelocuite, se situează în sudul Europei Centrale și este scăldată de Marea Adriatică. În partea de est a țării predomină o climă temperat-continentală, iar în vest – o climă blândă mediteraneană, cu veri calde și uscate. Sezonul de înot durează din luna mai până în octombrie. Limba oficială pe practic tot teritoriul țării este croată (excepție – peninsula Istria), iar majoritatea populației cunoaște cel puțin încă o limbă: germană, engleză sau italiană. Moneda națională – Kuna croată, egală cu 100 lipas.

Capitala „Nisei Adriatice” este minunatul Zagreb, simbolul căruia este catedrala gotică a Sf. Ștefan. Printre alte atracții ale capitalei ar trebui să fie remarcate: Palatul Arhiepiscopal în stil baroc, palatul prezidențial Banski Dvor, Fântâna Vieții și coloana memorială, încununată cu  figura aurită a Sfintei Fecioare Maria. Și în alte regiuni ale țării există monumente culturale semnificative, pe care cu siguranță vor dori să le viziteze iubitorii de antichități: în Split – Palatul antic roman al împăratului Dioclețian și ruinele Salonei romane, în Omis – orașul antic al piraților, în Pula – maiestuosul amfiteatru roman din secolul I d.Hr., în Dubrovnik – minunatul palat al Voievodului și somptuoasa catedrală Adormirea Maicii Domnului. Neapărat trebuie de vizitat și una dintre cele mai renumite atracții naturale, nu numai din țară, ci și din toată Europa – rezervația naturală „Lacurile Plitvice”, care fascinează prin cromatica și nuanțele sale.

Croația, care provoacă mereu impresii memorabile, este capabilă să inspire chiar și cei mai exigenți călători. Pe lângă lenevirea pe plajă, vă puteți ocupa în mod serios de procedurile plăcute la stațiunile locale, programul de excursii discret, călătoriile cu canoe, pescuitul pe mare și lecțiile de diving.

Croația ecologică, hotelurile căreia sunt practic întotdeauna amenajate în cel mai bun mod, deja de câteva decenii  se bucură de popularitate printre turiștii din toate colțurile lumii. Peisajele adriatice nemaipomenite, pădurile de pini împânzite de verdețuri, aromele incitante ale brizei de mare, diversitatea lumii subacvatice, atmosfera liniștită, izvoarele minerale și uleiul curativ unic – împărtășesc cu generozitate averea sa cu călătoriiCroației.

IUNIE 2020

— Villa Babilon 3*, Dubrovnik = de la 149 eur/pers, cu mic dejun
— SCALINI PALACE 4*, Dubrovnik = de la 219 eur/pers, cu mic dejun
— Villa Meridiana 4*, Orebic = de la 228 eur/pers, cu mic dejun
— Grand Hotel Park 4* = de la 239 eur/pers, cu mic dejun
— Faraon 3*, Trpanj = de la 239 eur/pers, cu mic dejun+cina
— Aminess Lume Hotel 4* =. de la 346 eur/pers, cu mic dejun+cina
— Croatia Cavtat 5* = de la 518 eur/pers, cu mic dejun+cina
— Rixos Premium Dubrovnik 5* = de la 648 eur/pers, cu mic dejun+cina

Pretul este de 1 persoana si include:
– cazare 6 nopti/7 zile in numar dublu
– mese conform hotelului ales
– asigurare medicala

Pretul nu include:
– bilet de avion
– transfer aeroport-hotel-aeroport

Detalii la telefon: 023 58 40 04 |060 552 999 | 069 997 722 | 060 822 899 | 060 822 899
E-mail: laspalmastur@yahoo.com

*Compania isi rezervă dreptul de a modifica pretul, in dependenta de limita locurilor disponibile.