Logo

Egypt. Marea Rosie

Marea Roşie este considerată cel mai interesant loc din lume pentru scuba, cu cea mai bogată faună şi floră submarină.

Viaţa subacvatică spectaculoasă a Mării Roşii, cu cele peste 1500 de specii de peşti viu coloraţi sau superbele recifuri de corali, este fără îndoială cea mai mare atracţie a Egiptului.

Îar în Sharm El Sheikh sunt cele mai frumoase şi spectaculoase zone pentru scuba.

De exemplu, poţi face scuba în zonele denumite Grădina Apropiată şi Grădina Mijlocie, precum şi în spectaculoasa Grădina Îndepărtată şi nu în ultimul rând, în cadrul Parcului Naţional Ras Muhammad, aflat la la 30 km sud-vest de Sharm al-Sheikh. La toate acestea se ajunge cu vaporul, plecând din portul din Sharm El Sheikh.

De asemenea, Insula Tiran oferă patru dintre cele mai cunoscute locuri pentru scufundări din Marea Roşie: Jackson Reef, Woodhouse, Thomas şi Reef Gordon – o enciclopedie a Mării Rosii.

Reciful Woodhouse este cel mai lung recif din stramtoarea Tiran, dar şi cel mai puţin vizitat dintre cele patru şi asta fiindcă forma sa îngustă nu oferă adăpost pentru bărci. Punctul cel mai înalt al recifului începe la suprafaţa apei şi coboară până la 45 m. Aici sunt crevase locuite de ţipari uriaşi, peşti din familia Epinephelinae şi peşti-balon veninoşi. Lângă zidul recifului sunt turnuri de coral, care adăpostesc moluşte şi peşti-ţeavă (din specia Syngnathinae). Reciful Woodhouse este ideal pentru scufundări de suprafaţă şi pentru scufundătorii experimentaţi.

Jackson Reef este reciful cel mai nordic, fiind marcat la capătul de nord de epava Lara (la adâncimea de 45 – 120 m), iar la sud de balizele de andocare militare.

Reciful Thomas se află între recifele Gordon si Woodhouse, fiind cel mai mic dintre cele patru, dar şi cel mai colorat. Acesta are dimensiuni mici, putând fi explorat aproape în intregime la o singură scufundare. Zidul recifului coboară pâna la adâncimi mari, partea sa de est fiind plină de culoare şi cu o mulţime de corali moi. Pe platoul cu nisip poţi vedea rechini de recif cu aripioara albă. Zidul vestic este mai întunecat şi mai abrupt, cu mulţimi de corali negri şi corali-evantai moi (Gorgonacea). Prin recif mişună bancuri de peşti din familia Carangidae.

Reciful Gordon este cel mai mare dintre cele patru menţionate, iar în capătul său nordic, deasupra recifului, se află epava vasului Loullia, o fregată din Panama construită în Suedia. La capătul sudic se află un platou între 10 şi 25 m adâncime, protejat de valuri. Aici sunt o mulţime de calcani cu pete albastre, peşti-flaut (Fistularia tabacaria), bancuri de peşti din familia Mullidae şi puiet de peşti-napoleon. Lângă zo’na cu nisip se află o zonă cu coral dur şi bancuri de peşti de recif: peşti-înger, peşti-fluture şi peşti-papagal. Platoul se încheie cu o cădere liberă, unde poţi zări pisici de mare, calcani, peşti din familia Epinephelinae şi uneori rechini de recif cu aripioară albă sau rechini-ciocan.

EGYPT cu zbor direct din Chisinau.
15.10.2020-22.10.2020 (7 nopti/8 zile)
All Inclusive

SHARM EL SHEIKH

  • GRAND HALOMY RESORT NAAMA BAY 3* = de la 385 eur/pers
  • EL HAYAT RESORT 4* = de la 429 eur/pers
  • PANORAMA NAAMA HEIGHTS 4* = de la 468 eur/pers
  • AMWAJ OYOUN HOTEL& RESORT 5* = de la 499 eur/pers
  • CONTINENTAL PLAZA BEACH 5* = de la 569 eur/pers
  • BARCELO TIRAN SHARM HOTEL SHARM EL SHEIKH 5* = de la 589 eur/pers
  • DOMINA CORAL BAY OASIS 5* = de la 596 eur/pers
  • DOMINA CORAL BAY AQUAMARINE POOL 5* = de la 629 eur/pers
  • CORAL SEA WATERWORLD 5* = de la 738 eur/pers
  • ROYAL ALBATROS MODERNA 5* = de la 837 eur/pers

Detalii la telefon: 023 58 40 04 |060 552 999 | 069 997 722 | 060 822 899 | 060 822 899
E-mail: laspalmastur@yahoo.com

*Compania isi rezervă dreptul de a modifica pretul, in dependenta de limita locurilor disponibile.