Logo

Asigurari

Moldova este o țară mică din Europa de Est. Solul bogat și climatul continental temperat cu veri calde și ierni blânde au făcut ca țara să fie una dintre cele mai productive regiuni agricole, încă din cele mai vechi timpuri, și un furnizor major de produse agricole din sud-estul Europei. Solul fertil al Moldovei produce fructe, legume și produse cerealiere și una dintre cele mai importante industrii ale țării este industria vinicolă, pentru care Republica Moldova este cunoscută cu mult dincolo de granițele sale. Timp de mulți ani, producerea vinului în Moldova a fost ocupația de bază a populației.

Denumire oficială Republica Moldova, abreviat RM sau R.M
Țări vecine România la vest și Ucraina la nord, est și sud
Suprafața 33.8 mii km². Teritoriul Republicii Moldova este de 350 km lungime de la nord la sud și 150 km de la vest la est.
Descrierea Moldova este un stat fără ieșire la mare. Cu toate acestea, ea are un punct de acces la Dunăre pe o porțiune de 430 de metri, la punctul cel mai sudic al țării (Giurgiulești), care de asemenea, oferă acces potențial la Marea Neagră.
Forma de guvernare Republica Moldova este o republică parlamentară cu un președinte ca șef al statului și un prim-ministru ca șef al guvernului.
Diplomația Moldova este membră al Organizației Națiunilor Unite, Consiliul European, Parteneriatul pentru Pace, OMC, OSCE, GUAM, CSI, OCEMN și alte organizații internaționale. Republica Moldova aspiră să se alăture Uniunii Europene.
Populația 3 550 900 locuitori (cu excepția regiunii transnistrene) – estimat în 2014
Capitala Municipiul Chișinău (814 100 locuitori). Cele mai mari orașe Bălți, Soroca, Orhei, Cahul, Tiraspol.
Limba oficială Româna, cu toate acestea ucraineană, rusă, găgăuză, bulgară sunt de asemenea vorbite intens.
Aeroporturi Aeroportul principal – Aeroportul Internațional Chișinău. Codul internațional aeroportuar KIV
Carduri de credit acceptate Aproape toate tipurile de carduri de credit sunt acceptate, un număr foarte limitat de ATM-uri vor accepta carduri de tip “chip and pin”. Economia moldovenească este în mod tradițional tranzacționată în numerar, s-ar putea să nu fie întotdeauna posibil de plătit prin card (în special în afara capitalei Chișinău).
Indicatori de dezvoltare PIB-ul țării 11 miliarde $ (2019)

Salariul minim lunar pe economie $ 150 (2019)

Salariul mediu lunar pe economie $ 410(2019)

Regimul de vize De vize nu au nevoie cetățenii țărilor UE, SUA, Canada, Japonia, Australia, Noua Zeelandă și statelor-membre ale CSI. Obțineți cele mai recente informații de pe pagina web oficială a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova.