Milestii Mici

 

 

Departe de hotarile republicii este binecunoscuta, apreciata si iubita productia Combinatului de Vinuri de Calitate Milestii Mici, celui mai vechi loc de pastrare a "lichidului divin". Aici sunt adunate adevarate vinuri, minunea de la Milestii Mici.

Combinatului de Vinuri de Calitate Milestii Mici si-a ocupat locul destoinic in programul turistic al tarii. Pe aici trece principala ruta a vinilui. Itineralul incepe de la drumul de acces, inconjurat de zidurile cetatelor medievale cu turnulete fantastice, pe linga cascada pitoreasca in genul curtilor boieresti ale sec. XIV.

Vinurile, pastrate aici, sunt produse din recolta diferitor ani, cuprinsi intre 1968 – 1991. Spiritul vremurilor de odinioara se resimte in acest oras vinicol subteran, crescut din tunelurile largi. Galeriile calcaroase naturale cu o lungime totala de 200 km pot fi parcurse cu transportul.

"Colectia de Aur" Milestii Mici contine circa doua milioane de butelii de vinuri armonioase, datind din perioada de inflorire a vinificatiei moldovenesti: Pinot, Traminer, Muscat, Riesling, Feteasca, Dnestrovscoie, Milestscoie, Codru, Negru de Purcari, Trandafirul Moldovei, Auriu, Cahor – Ciumai etc.

Valoarea lor poate fi apreciata in salile de degustare. Originalitatea design-ului lor interior obligatoriu va atrage atentia vizitatorilor. Numeroase generatii de mesteri populari sI-au lasat aici o particica a sufletului si inimii in lemn, ceramica, sticla si metal.

Share