Cojusna

 

 

In anul 1908 in satul moldovenesc Cojusna a fost creata o intreprindere, care producea vinuri exclusiv in conformitate cu tehnologia franceza.

Au trecut ani, lumea a cunoscut multe intemperii, iar vinurile de aici isi perpetuau existenta in pofida tuturor vicisitudinilor si continuau sa daruiasca oamenilor caldura lor interna in clipe de tristete si bucurie. Ele sunt vii si acum… Mai mult decat atat, fabrica, ajungand in pragul centenarului sau, cunoaste o a doua tinerete. Aceasta a venit datorita eforturilor depuse de oameni talentati, fideli cauzei lor de o viata, altfel nici o realizare nu ar fi fost posibila.

Circa 10 denumiri de vinuri de larga popularitate producei in timpul de fata, asigurandu-le cea mai inalta calitate. Mainile grijulii ale specialistilor de aici au creat cartoteca vinurilor de la inceputurile perioadei de activitate a intreprinderii pana in momentul actual, aceasta deoarece orice progres este realizabil doar atata vreme, cat nu uitam de unde venim si incotro mergem.

Adevarate perle, care incununeaza opera vinificatorilor din partea locului, sunt vinurile demne de cea mai inalta apreciere a specialistilor Dumbrava din Cojusna si Cojusna. Le puteti degusta chiar la intreprindere in "Sala de piatra" si "Sala alba europeana", unde sunteti invitati cu amabilitate de gazdele primitoare.

Share