10 lecţii pe scurt pe care le înveţi din călătorii

12196009_1482539508717666_1899167932716565070_n 10 lecţii pe scurt pe care le înveţi din călătorii

    Dacă nu ar fi numeroasele sfaturi de pe internet despre cum să-ţi faci bagajele, când să-ţi rezervi biletele de avion şi ce aplicaţii de travel să foloseşti, tot ai călători. Singura diferenţă ar fi că ai învăţa toate cele de mai sus "pe pielea ta". Nimic rău în asta, dar de ce să nu ne bucurăm de exprienţele altora, pentru a le face pe ale noastre mai inspirate?

 

Am adunat astfel o listă cu 10 lecţii pe scurt pe care ţi le oferă o viaţă plină de călătorii, pentru ca şi următoarele tale vacanţe să fie unele mai inspirate. :)

 

#1 Nu ai nevoie de tot ce ai în bagaj. O vorbă bună zice să-ţi pregăteşti hainele de vacanţă şi banii, iar apoi să iei doar jumătate din haine şi de două ori mai mulţi bani.

#2 Nu peste tot se vorbeşte engleza. Învaţă câteva cuvinte de bază în limba ţării pe care o vizitezi şi învaţă să explici ce doreşti şi prin gesturi.

#3 Experienţele sunt mai importante decât obiectele. Investeşte în activităţi de vacanţă, care să te bucure, mai degrabă decât în magneţi de frigider.

#4 O experienţă de vacanţă e diferită în funcţie de oamenii din ea. În doi vacanţele sunt romantice, în familie sunt pline de jocuri cu cei mici, singur sunt o descoperire a propriei persoane, cu prietenii sunt surse de distracţie… poţi vedea un loc în mai multe feluri, dacă le încerci pe toate.

#5 Poţi face prea multe poze. Toţi facem poze în vacanţă. Atenţie însă să nu pierzi experienţa în sine în detrimentul pozelor.

#6 Mănâncă înainte să te lovească foamea. Dacă eşti într-un loc nou şi ţi se face foame, îţi poţi strica uşor vacanţa din cauza frustrării: nu-ţi plac restaurantele, nu găseşti ce vrei etc.

#7 O călătorie cu taxi e un joc de noroc. Sunt atât de multe poveşti despre taximetrişti străini care te păcălesc cu rute mai lungi, nu te duc unde trebuie şi aşa mai departe, doar pentru că eşti turist, încât folosirea taxiurilor a devenit un risc pe care ţi-l asumi sau nu.

#8 Interesează-te de cultura locului în care ajungi. Ce ai voie şi ce nu ai voie să faci, care sunt obişnuinţele localnicilor, de la bacşiş până la comportamentul public, lucrurile pot fi atât de diferite încât te vor surprinde.

#9 Poţi călători ieftin şi mult, dacă ştii unde să cauţi. Citeşte cât mai multe bloguri, foloseşte aplicaţii de travel şi abonează-te la newsletterele companiilor aeriene şi ale agenţiilor de turism, pentru a afla cât mai multe recomandări şi oferte.

#10 Călătoriile te pot absorbi complet. Cu cât călătoreşti mai des, cu atât îţi vei dori tot mai mult. Nu uita să te bucuri de fiecare moment.

Ce alte lecţii pe scurt ai mai adăuga listei noastre din propria ta experienţă de călătorie?

Share