​7 greşeli pe care le facem în vacanţe

medium_img_1330 7 greşeli pe care le facem în vacanţe.

Nu tot timpul reuşim să ne pregătim pentru vacanţă aşa cum se cuvine. Din grabă sau din neatenţie uităm una-alta pe acasă, nu ne informăm suficient şi aşa mai departe. Pentru că toţi facem astfel de greşeli, am adunat cele mai nefericite greşeli pe care le-am făcut în vacanţe… şi uite aşa devenim toţi călători mai informaţi! Cool

1. Credem că ne descurcăm doar cu limba engleză.

Ai zice că toată lumea ştie engleză, pentru că noi putem rupe o boabă cât să ne descurcăm. Chiar şi aşa, este mai bine să înveţi câteva expresii uzuale din limba ţării pe care o vizitezi, decât să te chinui să explici prin semne localnicilor că ai nevoie de ceva anume, mai ales dacă e vorba de ceva urgent.

2. Luăm cu noi actele de identitate peste tot fără a face copii.

Dacă nu ţi se spune clar că trebuie să ai actele de identitate în original tot timpul la tine în ţara pe care o vizitezi, atunci cel mai bine ar fi să porţi cu tine doar copiile. În acest caz te poţi legitima, dar nu se întâmplă nimic grav dacă pierzi copiile sau dacă îţi este furată geanta în care le-ai pus.

3. Ieşim în evidenţă prea mult.

Dacă ţi s-a spus deja de multe ori să fii atent la hoţii de buzunare în destinaţia pe care ai ales-o pentru vacanţă, atunci trebuie să ştii că aceştia au obiceiul de a ataca mai ales turiştii, pentru că au tot timpul bani, carduri de rezervă, aparate foto şi multe altele. Aşa că încearcă să te integrezi în locul în care ai ajuns şi să îţi ţii obiectele de valoare cât mai aproape de tine.

4. Ne informăm prea puţin despre destinaţia aleasă.

Înainte să-ţi alegi destinaţia de vacanţă, trebuie să citeşti cât mai mult… cu siguranţă nu vrei să ajungi într-o zonă de conflicte civile sau să afli că există o mulţime de reguli pentru turişti într-o regiune anume, când deja ai încălcat câteva dintre ele. Nu vei face altceva decât să-ţi creezi singur o mulţime de probleme, dacă nu te informezi corespunzător în prealabil.

5. Nu ne facem temele de vacanţă.

Din aceeaşi categorie cu punctul anterior, ne propunem să fim spontani şi să ne pregătim traseele şi activităţile zilnice la faţa locului… numai pentru a descoperi ulterior că am trecut pe lângă unele dintre cele mai frumoase atracţii turistice fără să ştim! Cu o hartă sau o aplicaţie GPS la îndemână poţi face minuni.

6. Avem prea puţină grijă de noi.

Asigurarea de călătorie şi o mică farmacie portabilă sunt obligatorii în orice colţ al lumii ajungi. Cu gândul la distracţia de vacanţă, avem tendinţa să neglijăm aceste aspecte, numai pentru a afla ulterior că nu putem primi niciun fel de îngrijire medicală sau că nici măcar nu putem cumpăra un analgezic din farmacie.

7. Mâncăm şi bem orice şi oriunde.

Aşa cum priveşti cu atenţie localurile în care alegi să mănânci şi să bei ceva în ţara noastră, aşa trebuie să faci şi în străinătate. Alege cu atenţie, citeşte review-uri online şi află cât mai multe despre posibilităţile pe care le ai în apropiere!

Share