10 motive să călătoreşti când eşti tânăr

12196193_1482536272051323_2081544671770639856_n 

10 motive să călătoreşti când eşti tânăr

Atunci când eşti tânăr, bugetul nu este prietenul tău. Plus că vrei să te bucuri de o grămadă de lucruri şi uite aşa şi ce rămâne nu pare a fi suficient. Dacă, vorba zicalei, îţi place să colecţionezi momente şi amintiri, nu obiecte, atunci îţi sunt deja cunoscute avantajele călătoriei de la vârste fragede. Dacă nu, mai jos ai o listă de 10 motive să călătoreşti când eşti tânăr şi să laşi lucrurile materiale pentru mai târziu.

#1 Te cunoşti mai bine

De tânăr eşti pus în faţa unor decizii importante, ce converg, în mare parte, spre ce vrei să te faci când vei fi mare. Dacă nu poţi lua o decizie, e clar că mai ai de învăţat şi de descoperit. Încă nu ştii ce ţi se potriveşte şi cum să-ţi imaginezi viitorul, iar călătoriile te pot ajuta în acest sens. Experienţele noi, culturile diferite, oamenii, toate acestea te educă şi îţi dau idei proaspete pentru viitorul tău.

#2 Vârsta grijilor puţine

Fără griji şi fără bani cum ar veni… este de la sine înţeles că e mai plăcut să călătoreşti înainte de a ajunge la vârsta la care plăteşti rate pentru un apartament, nu? 

#3 Fără bani… dar cu bani

Dacă tot e vârsta potrivită finanţelor reduse, fii sigur că toate acestea se vor rezolva. Odată cu nevoile de călătorie înveţi şi ce înseamnă un buget şi cum trebuie dozat pentru a nu fi depăşit. Nu are cum să fie distractiv să rămâi undeva fără bani, aşa că asigură-te că nu se va întâmpla şi ia cu tine ce ai învăţat când te întorci acasă.

#4 Apreciezi ceea ce ai

Indiferent unde călătoreşti, înveţi să apreciezi ce te aşteaptă acasă. Fie că vezi familii nevoiaşe sau triburi sărace, fie că vezi apartamente de lux şi zgârie-nori, dorul de casă este până la urmă acelaşi.

#5 Responsabilităţile şi independenţa

Călătoriile vin la pachet cu o mare doză de independenţă pentru tineri. Dar independenţa nu vine niciodată singură, aşa că, dacă vrei să te bucuri cu adevărat de libertate, trebuie să fii conştient şi de responsabilităţile tale… pentru că vrei să te întorci acasă întreg şi liniştit, nu?

#6 Vine şi curajul din urmă

Din responsabilităţi şi independenţă, locuri noi şi descoperiri poţi câştiga şi curaj. Vei afla astfel că poţi face lucruri pe care nu ţi le imaginai înainte, că îţi poţi învinge orice frică. Ai făcut vreodată bungee jumping? emoticon smile

#7 Începi să creşti

Din toate punctele de vedere, călătoriile te clădesc ca persoană. Experienţele pe care le vei trăi vor marca tot restul vieţii tale, iar călătoriile cu bune şi cu rele, construiesc influenţe. Vei deveni o persoană mai împlinită dacă te vei bucura de toate aceste minunate experienţe la momentul oportun. Plus că, în acest fel, nu vei regreta timpul pierdut mai târziu.

#8 Te îmbogăţeşti cultural

Un loc nou vine la pachet cu o cultură şi o istorie pe măsură. Aşteaptă-te la multă informaţie nouă şi multe motive de a te bucura de un stil de viaţă diferit, de religie, gastronomie, artă şi multe altele, toate complet noi faţă de cele cu care erai obişnuit de acasă.

#9 Te îmbogăţeşti spiritual

Călătoriile te învaţă ce înseamnă compasiunea atunci când eşti tânăr. Te vei întoarce de oriunde cu o perspectivă nouă asupra lumii şi asupra oamenilor, iar asta construieşte caracter.

#10 Trăieşte clipa

Pentru că You Only Live Once şi îţi vei aminti cu drag de tinereţe cândva, e important să înveţi să trăieşti fiecare moment al călătoriilor tale la intensitate maximă.

Care este cea mai frumoasă amintire din prima ta vacanţă? 

  

  

  

  

  

 

Share