Sfaturi

7 motive să mergi în vacanţă la schi în Sölden, Austria
 
Sölden este unul dintre cele mai cunoscute centre dedicate sporturilor de iarnă din Austria. În inima Văii Ötztal, din celebra regiune Tirol, sunt atât de multe pârtii de schi, staţiuni şi atracţii încât vei avea nevoie de o vacanţă lungă pentru a le descoperi pe toate. Îţi facem vacanţa şi alegerea mai uşoară şi îţi dăm 7 motive să-ţi planifici vacanţa la schi pentru această iarnă în staţiunea Sölden din Austria.
 
318 km de pârtii, 74 instalaţii moderne şi Big 3
 
Atunci când îţi alegi vacanţa la schi, km de pârtii, gradul de dificultate şi de accesibilitate sunt cele mai importante. Ei bine, în Sölden există cu siguranţă ceva şi pentru tine. Întreaga Vale Ötztal include 318 km de pârtii, ce urcă până la 3340 m altitudine, deschise pentru iubitorii de sport din luna noiembrie şi până în luna mai.
 
Regiunea de schi propriu-zisă din Sölden este cuprinsă între 1377 şi 3340 m altitudine. Pentru acces mai facil, îţi recomandăm Sölden Skipass cu acces la 144 km pârtii şi 36 instalaţii pe cablu. Preţurile pentru skipass în sezonul principal (19.12.15-08.01.16 şi 23.01.16-08.04.16) pentru o zi pornesc de la 51 euro pentru adulţi, 25,50 euro pentru copii, 38,50 euro pentru tineri şi 43,50 euro pentru pensionari. Dacă ajungi la Sölden pentru o vacanţă completă, atunci trebuie să ştii că primeşti şi un Skipass complet inclus în oferta de cazare de la Snowtrex.
 
Hochoetz este una dintre regiunile preferate pentru schi, deoarece se află între 1507 şi 2200 m altitudine, iar pârtiile, ce acoperă toate gradele de dificultate, sunt înconjurate de păduri înzăpezite şi de cele mai frumoase peisaje. Dacă eşti la început în practicarea sporturilor de iarnă sau îţi petreci vacanţa cu familia, atunci alege Vent, pârtia de 15 km ideală pentru cei mici şi pentru începători.
 
Care a fost cea mai ameţitoare altitudine la care ai urcat pentru a te bucura de munte, iarnă, zăpadă şi schi? În Sölden ai ocazia de a urca sus de tot, la peste 3000 m altitudine pe 3 vârfuri diferite, de unde şi numele de BIG3. La înălţime vei descoperi şi panorame de 360°, numai bune pentru fotografii incredibile şi pentru a admira peisaje care îţi taie respiraţia, atunci când ai nevoie de o pauză înainte de o nouă coborâre pe pârtie.
 
Gheţarii Rettenbach, Tiefenbach şi Giggijoch-Gaislachkogel
 
În domeniul schiabil Sölden se încadrează şi unele dintre cele mai frumoase atracţii turistice ale locului: gheţarii Rettenbach şi Tiefenbach. Cele două zone glaciare includ şi vârfuri montane spectaculoase: Tiefenbachkogl (3309 m), Gaislachkogl (3058 m) şi Innere Schwarze Schneid (3370 m). Ambii gheţari sunt schiabili şi sunt acoperiţi de pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, astfel încât oricine să se poată bucura de sporturi de iarnă aici.
 
Zona cu gheţar Giggijoch-Gaislachkogel este renumită şi printre schiori, nu numai printre cei pasionaţi de natură şi de drumeţii, deoarece este accesibilă cu ajutorul instalaţiilor de schi şi formează o arenă de sporturi de iarnă în sine cu 144 km de pârtii. În apropiere te aşteaptă şi Ice Q-Restaurant & Lounge, un loc renumit pentru delicatesele servite şi pentru vinurile sale, şi AREA 47 Snowpark Sölden, perfect pentru pasionaţii de snowboarding, ce vor să-şi exerseze abilităţile cu placa pe tot felul de forme şi obstacole întinse pe 6 hectare, la 2450 m altitudine.
 
Drumeţii montane de iarnă
 
Credeai că drumeţiile montane sunt numai pentru vară? În Sölden nu este aşa. Vei găsi aici câteva trasee special create pentru a fi explorate pe timp de iarnă, oferind peisje montane spectaculoase, înzăpezite. Aşadar, în funcţie de timpul pe care vrei să îl petreci în afara pârtiilor, iată câteva trasee speciale:
 
Trasee de 1 oră: Sölder Spazierweg Entlang Der Ötztaler Ache (de la Freizeit Arena); Wanderweg Nach Rechenau (de la Freizeit Arena la Kaisers).
Trasee de 1,5 ore: Wanderweg Nach Hochsölden (de la Freizeit Arena la Hochsölden); Rundwanderweg Sölden – Pitze (de la Freizeit Arena la Platte).
Trasee de 2 ore: Wanderung Zur Moosalm (de la telegondola Gaislachkogl la Brunnenbergalm); Panoramaweg (de la biserica din Sölden spre Rettenbach).
 
Aqua Dome în Längenfeld
 
În inima Munţilor Ötztal se află Aqua Dome – un paradis spa cu ape termale, peisaje de vis şi pisicine interioare şi exterioare incredibile. Aerul rece de munte este complimentat perfect de apa la 36°C, numai bună pentru relaxare şi pentru baie, chiar şi afară. Clădirea spa-ului este cea care îţi va fermeca privirea, cu al său design modern, realizat dintr-o combinaţie ingenioasă de piatră, lemn şi sticlă. La aceasta se adaugă bazinele exterioare, cu privelişti deosebite asupra munţilor, ce au devenit rapid cunoscute în întreaga lume ca simbol al Aqua Dome Spa Center – Tirol Therme Längenfeld. Alte factilităţi ale centrului spa sunt Ursprung Spa Dome, Gletscherglühen Sauna World, centrul de wellness şi beauty, dar şi Gipfelsturm Gym.
 
Aplicaţia mobilă iSoelden
 
Aplicaţia mobilă iSoelden va deveni cu siguranţă partenerul tău preferat de vacanţă. Este un ghid interactiv, actualizat în permanenţă, ce include liste pentru cazare, cu posibilitatea de a căuta camere, dar şi de a face rezervări online; lista pârtiilor şi a instalaţiilor deschise; tarife pentru skipass-uri şi nu numai; calendar de evenimente; Sölden Ski tracker; live cams; lista atracţiilor turistice şi a restaurantelor; date despre vreme şi căderi de zăpadă şi multe altele.
 
Activităţi şi evenimente apres ski
 
Distracţiile se ţin lanţ în Sölden şi animă întreaga staţiune. Infrastructura turistică locală este extinsă pentru apres ski, pentru a oferi turiştilor de toate vârstele posibilităţi infinite de distracţie şi de petrecere a timpului liber în afara pârtiilor. Freizeit Arena este unul dintre locurile spre care te poţi îndrepta atât ziua, cât şi noaptea, fie că eşti în vacanţă cu prietenii, fie că eşti la schi cu familia. Arena imensă include piscine de 25 m, iar pentru cei care nu vor să spună stop mişcării când nu sunt pe pârtie, aici se află şi un parc de aventură acvatic, o sală de sport, un studio de fitness şi o sală de bowling.
 
Un alt loc numai bun pentru distracţie dincolo de pârtiile de schi este Apres-Ski-Bar Philipp. Cabana este situată la câţiva metri deasupra staţiunii şi este locul ce dă startul petrecerilor nocturne. De la ora 17 începe Sölden Party Time aici şi în alte localuri similare, precum Schirmbar. Pentru cei care vor să petreacă până în zori, sunt deschise şi cluburi ca Kuhstall, Katapult sau Fire & Ice.
 
Hoteluri pentru toate buzunarele
 
Dacă te-am convins deja că Sölden este staţiunea perfectă pentru vacanţa de iarnă în Austria, cu pârtii numai bune pentru ski şi o mulţime de activiăţi pentru timpul liber, atunci îţi spunem şi unde să stai:
 
Dacă ajungi aici cu prietenii şi vrei să te distrezi în fiecare seară, atunci alege Haus Stefan Klotz, la 5 minute de principalele baruri şi magazine din staţiune. În plus, cabana include apartamente spaţioase, ideale pentru grupuri.
Dacă ajungi aici cu familia şi îţi doreşti un loc de cazare frumos şi confortabil, prietenos cu cei mici, atunci alege Pensiunea Alpenheim Jörgele. Pensiunea se află la 500 m de centru şi de instalaţia pe cablu Gaislachkogelbahn, include un centru spa cu acces gratuit pentru cei cazaţi aici, iar cazarea se poate face atât în camere duble, cât şi în apartamente.
Unităţile de cazare din Sölden se disting prin intimitatea pe care o oferă oaspeţilor lor, chiar şi hotelurile sunt deosebit de confortabile şi de liniştite astfel încât să te poţi relaxa în voie după o zi petrecută pe pârtie. Poţi alege din alte unităţi de cazare în Sölden.
 
Share