Sfaturi pentru Vacante

Written by admin on. Posted in Sfaturi Noi

5 sfaturi pentru economii în vacanţele cu familia

 

Încă de la primele vacanţe pe care le luăm pe cont propriu şi pe cheltuiala personală Tongue Out căutăm cele mai avantajoase oferte şi tot felul de moduri în care putem să economisim bani, pentru a-i folosi în alte împrejurări. Când vine vorba de o vacanţă cu familia, deja cu siguranţă lucrurile stau altfel. De la planificarea tuturor detaliilor şi până la cheltuielile neprevăzute, trebuie să ai în vedere faptul că vei acoperi cheltuielile mai multor persoane. Pentru ca următoarea ta vacanţă cu familia să fie perfectă, iată câteva moduri în care poţi face economii!


Cum să-ţi planifici vacanţa

În primul rând, ar fi indicat să călătoreşti în afara sezoanelor de vârf de pe parcursul unui an, când tarifele sunt mult reduse. Dar, dacă copiii tăi sunt la şcoală, atunci nu prea ai încotro. În acest caz, este recomandat să urmăreşti agenţiile de turism, cele de bilete de avion şi hotelurile preferate, pentru a prinde cele mai bune oferte. În plus, îţi poţi planifica vacanţa împreună cu alte familii, pentru a beneficia de discounturile pentru grupuri.

Cum să alegi mijlocul de transport

În funcţie de destinaţia aleasă pentru vacanţa cu familia, vei avea diverse opţiuni pentru transport. Dacă poţi merge cu maşina personală, nu ezita, pentru că vei putea lua cu tine mai multe lucruri, în special pentru cei mici, şi vei cheltui mai puţin pe cumpărături. O alternativă mai puţin costisitoare este trenul, în care vei avea mai mult spaţiu, însă nu vei putea lua atât de multe bagaje. Dacă trebuie să zbori cu avionul, atunci este indicat să alegi zborurile din timpul săptămânii.

Unde să te cazezi

Poţi lua în considerare hostelurile moderne, adică cele care oferă camere ceva mai spaţioase şi private, care includ şi o baie proprie. Indiferent de opţiunea de cazare, nu uita să verifici gratuităţile pentru copii şi vârstele pentru care se aplică acestea.

Ce să mănânci

Întotdeauna ia cu tine gustări pentru drum! Cei mici cu siguranţă vor avea nevoie de ceva de ronţăit sau de ceva dulce până la destinaţie. Dacă unitatea de cazare aleasă dispune de frigider, cuptor cu microunde sau plită, atunci aprovizionează-te cu mâncare de la supermarket… mai degrabă decât să mergi la restaurant. 

La final…

Nu uita să-ţi alegi atracţiile turistice pe care vrei să le vizitezi din timp!

 

 

10 motive să călătoreşti când eşti tânăr

Atunci când eşti tânăr, bugetul nu este prietenul tău. Plus că vrei să te bucuri de o grămadă de lucruri şi uite aşa şi ce rămâne nu pare a fi suficient. Dacă, vorba zicalei, îţi place să colecţionezi momente şi amintiri, nu obiecte, atunci îţi sunt deja cunoscute avantajele călătoriei de la vârste fragede. Dacă nu, mai jos ai o listă de 10 motive să călătoreşti când eşti tânăr şi să laşi lucrurile materiale pentru mai târziu.

#1 Te cunoşti mai bine

De tânăr eşti pus în faţa unor decizii importante, ce converg, în mare parte, spre ce vrei să te faci când vei fi mare. Dacă nu poţi lua o decizie, e clar că mai ai de învăţat şi de descoperit. Încă nu ştii ce ţi se potriveşte şi cum să-ţi imaginezi viitorul, iar călătoriile te pot ajuta în acest sens. Experienţele noi, culturile diferite, oamenii, toate acestea te educă şi îţi dau idei proaspete pentru viitorul tău.

#2 Vârsta grijilor puţine

Fără griji şi fără bani cum ar veni… este de la sine înţeles că e mai plăcut să călătoreşti înainte de a ajunge la vârsta la care plăteşti rate pentru un apartament, nu? emoticon smile

#3 Fără bani… dar cu bani

Dacă tot e vârsta potrivită finanţelor reduse, fii sigur că toate acestea se vor rezolva. Odată cu nevoile de călătorie înveţi şi ce înseamnă un buget şi cum trebuie dozat pentru a nu fi depăşit. Nu are cum să fie distractiv să rămâi undeva fără bani, aşa că asigură-te că nu se va întâmpla şi ia cu tine ce ai învăţat când te întorci acasă.

#4 Apreciezi ceea ce ai

Indiferent unde călătoreşti, înveţi să apreciezi ce te aşteaptă acasă. Fie că vezi familii nevoiaşe sau triburi sărace, fie că vezi apartamente de lux şi zgârie-nori, dorul de casă este până la urmă acelaşi.

#5 Responsabilităţile şi independenţa

Călătoriile vin la pachet cu o mare doză de independenţă pentru tineri. Dar independenţa nu vine niciodată singură, aşa că, dacă vrei să te bucuri cu adevărat de libertate, trebuie să fii conştient şi de responsabilităţile tale… pentru că vrei să te întorci acasă întreg şi liniştit, nu?

#6 Vine şi curajul din urmă

Din responsabilităţi şi independenţă, locuri noi şi descoperiri poţi câştiga şi curaj. Vei afla astfel că poţi face lucruri pe care nu ţi le imaginai înainte, că îţi poţi învinge orice frică. Ai făcut vreodată bungee jumping? emoticon smile

#7 Începi să creşti

Din toate punctele de vedere, călătoriile te clădesc ca persoană. Experienţele pe care le vei trăi vor marca tot restul vieţii tale, iar călătoriile cu bune şi cu rele, construiesc influenţe. Vei deveni o persoană mai împlinită dacă te vei bucura de toate aceste minunate experienţe la momentul oportun. Plus că, în acest fel, nu vei regreta timpul pierdut mai târziu.

#8 Te îmbogăţeşti cultural

Un loc nou vine la pachet cu o cultură şi o istorie pe măsură. Aşteaptă-te la multă informaţie nouă şi multe motive de a te bucura de un stil de viaţă diferit, de religie, gastronomie, artă şi multe altele, toate complet noi faţă de cele cu care erai obişnuit de acasă.

#9 Te îmbogăţeşti spiritual

Călătoriile te învaţă ce înseamnă compasiunea atunci când eşti tânăr. Te vei întoarce de oriunde cu o perspectivă nouă asupra lumii şi asupra oamenilor, iar asta construieşte caracter.

#10 Trăieşte clipa

Pentru că You Only Live Once şi îţi vei aminti cu drag de tinereţe cândva, e important să înveţi să trăieşti fiecare moment al călătoriilor tale la intensitate maximă.

Care este cea mai frumoasă amintire din prima ta vacanţă?

 

 

 

 

 

 

7 obiecte ce nu trebuie să lipsească din geanta pasionaţilor de călătorii!

Dacă şi tu eşti pasionat de călătorii, iată care sunt lucrurile ce nu trebuie să lipsească din geanta ta de voiaj.

#1 O geantă rezistentă

Ok, poate nu eşti genul care să străbată străzile din Barcelona sau plajele din Croaţia cu geanta pe umăr, dar atunci când ai cu tine o hartă, un telefon, un aparat foto, portofelul şi alte nebunii de care ai nevoie în vacanţă, parcă o geantă sună din ce în ce mai bine. Alege una rezistentă, pe care să o poţi încărca cu toate cele necesare. emoticon smile

#2 Un portofel încăpător

Ai nevoie de bani, acte, bilete etc. şi toate trebuie să fie la tine. Portofelul este aşadar cea mai bună soluţie pentru a le păstra pe toate într-un singur loc şi pentru a te asigura că nu le vei pierde din buzunare sau că nu le vei rătăci prin geantă.

#3 Ochelari de soare sau şapcă

Indiferent ce alegi, ochelari de soare sau şapcă, poate chiar ambele, de ce nu, poţi opta pentru variante diferite. În funcţie de sezon, acestea te vor proteja de razele puternice ale soarelui pe plaje sau în plimbările prin marile oraşe. Dacă vremea nu e tocmai potrivită pentru ele, atunci înlocuieşte-le cu o umbrelă sau o căciulă. emoticon smile

#4 Încălţăminte confortabilă

Indiferent de sezon şi de tipul de destinaţie ales, ai nevoie de încălţăminte confortabilă. De la sandale şi tenişi, la bocanci sau cizme, alege acele perechi pe care le-ai mai purtat deja şi în care ştii că te simţi foarte bine. Nu vei dori să-ţi strici vacanţa pentru că porţi încălţăminte incomodă pentru drumeţii sau plimbări prin oraş.

#5 Gadgeturi şi încărcătoare

Nu pleca la drum fără telefonul mobil şi fără un încărcător portabil, pentru că sigur vei avea nevoie de ele pentru a comunica cu ceilalţi şi pentru a descoperi şi fotografia cele mai frumoase atracţii turistice. Adaugă la acestea şi o cameră foto performantă, pentru amintiri de vacanţă pline de culoare, şi o tabletă sau un laptop, pentru momentele în care ai nevoie de informaţii sau de o metodă de petrecere a timpului liber.

#6 Produse de igienă

Nu mai e cazul să-ţi spunem că ai nevoie de deodorant şi gel de duş, nu-i aşa? Dar dacă pleci într-o călătorie mai lungă, ar fi indicat să ai la tine aparatul de ras şi/sau tuns, în funcţie de situaţie şi alte obiecte de toaletă pe care le foloseşti zilnic.

#7 Strictul ultra-necesar

Nu e musai să iei toate cele de mai sus cu tine, ci doar cele care ţi se potrivesc ţie şi tipului tău de călătorie. Încheiem astfel lista noastră cu alte câteva obiecte ultra-necesare pentru fiecare pasionat de călătorii: lenjerie comodă, o carte uşoară şi periuţa de dinţi.

Tu ce altceva ai mai adăuga listei noastre de obiecte ce nu trebuie să lipsească din geanta unui pasionat de călătorii?

 

 

10 sfaturi pentru poze reuşite cu iPhone-ul

Atunci când mergi în vacanţă, iPhone-ul tău este cea mai simplă şi cea mai rapidă soluţie pentru captarea instantaneelor. Dacă îţi place să faci multe poze, cu siguranţă te vei găsi în situaţia de a face o poză rapidă, pentru care nu mai ai timp să scoţi aparatul digital de fotografiat. Întotdeauna ai telefonul la îndemână şi în plus poţi publica fotografiile tale de vacanţă imediat pe reţelele de socializare. Astfel, trebuie să iei în considerare câteva detalii care te vor ajuta să faci poze de excepţie cu iPhone-ul tău în vacanţă. Iată 10 sfaturi pentru tine!

1. Fă numai fotografii cu iPhone-ul!

Înainte de a pleca în vacanţă, fă cât mai multe fotografii cu iPhone-ul pentru a te obişnui cu el, cu felul în care îl orientezi şi cu cele mai bune setări pe care le poţi folosi.

2. Fă multe fotografii!

Nu toate vor fi reuşite de la început, aşa că este important să ai de unde alege.

3. Ţine mâinile drepte!

O mână hotărâtă este esenţială pentru o fotografie de calitate, aşa că ţine iPhone-ul cu ambele maini, aşa cum ai ţine şi un aparat foto mai mare, pentru stabilitate.

4. Evită folosirea zoom-ului digital!

Încearcă să te ţii departe de zoom-ul digital al iPhone-ului, pentru că folosirea acestuia reduce calitatea fotografiilor… mai bine încerci să te apropii ceva mai mult de ceea ce vrei să fotografiezi.

5. Foloseşte cu îndemânare focus-ul!

Cu toate că funcţia de autofocus este una foarte bună pe iPhone, în unele cazuri vei dori să pui accentul în fotografie doar pe o anumită parte. În acest caz, tot ce trebuie să faci este să apeşi pe ecran în zona pe care vrei să pui focus-ul.

6. Foloseşte opţiunea grid!

Una dintre cele mai bune opţiuni este cea de grid. Prin apăsarea pe butonul de opţiuni, poţi pune în funcţiune stratul de grid de pe ecran, care face va face şi următoarea regulă mult mai simplă.

7. Urmează regula treimilor de câte ori ai ocazia!

Creierul răspune cel mai bine imaginilor supuse acestei reguli, adică celor care sunt împărţite în treimi, în care cel mai important subiect este plasat în centru.

8. Download-ează aplicaţii pentru fotografii!

Acestea te vor ajuta să faci pozele mai interesante în tot felul de moduri. Cele mai recomandate aplicaţii de acest gen sunt Camera+, Hipstamatic şi Snapseed.

9. Nu uita de accesorii!

Încearcă obiective în plus, cum ar fi Olloclip sau Photojojo. Poţi chiar să optezi pentru un trepied.

10. Cel mai important lucru: distrează-te!

Fotografiază tot ce ţi se pare interesant şi distrează-te cu asta! Vei învăţa din succesul şi din eşecul fotografiilor tale!

Cu aceste 10 sfaturi la îndemână, cu siguranţă pozele tale de vacanţă, chiar dacă sunt făcute cu iPhone-ul, vor fi din ce în ce mai reuşite, mai frumoase şi mai spectaculoase. Nu uita regulile de bază ale fotografiei, cărora le poţi adăuga câteva aplicaţii moderne, pentru a face amintirile tale de vacanţă să strălucească.

 

Cum să-ţi faci bagajele în 5 minute

Poate cea mai nefericită parte a călătoriilor noastre este pregătirea bagajelor… în mare parte pentru că mulţi pur şi simplu nu ne pricepem la asta! Şi atunci? Decât să pun pe cineva să-mi facă bagajele, am decis să învăţ să mi le fac mai bine decât oricine. Nu e vorba aici numai de ce anume punem în geanta de vacanţă şi cum, pentru mine e mai degrabă important aspectul temporal. Tocmai de accea m-am hotărât să-ţi arăt şi ţie cum să-ţi faci bagajele în 5 minute şi, astfel, să fii gata de vacanţă cât ai bate din palme.

Ia cu tine esenţialul

Un bagaj făcut în 5 minute este un bagaj mic de obicei. În acest caz, ia cu tine numai strictul necesar, esenţialul pentru călătoria ta! Oriunde mergi, ia cu tine variantele mai mici sau mostre pentru produsele cosmetice şi de igienă, iar hainele mari poartă-le pe drum şi nu în geantă, pentru că nu fac altceva decât să ocupe spaţiu.

Aranjează toate obiectele în grămezi

Înainte de a le pune în bagaje, ar trebui să aşezi toate obiectele pe care vrei să le iei cu tine în grămezi în faţa ta! Astfel, vei avea o grămadă cu haine, una cu obiecte personale, una cu gadgeturi şi cărţi şi aşa mai departe. Ia doar jumătate dintre ele cu tine!

Pregăteşte un rând de haine groase şi unul de haine subţiri

Astfel, cu siguranţă ai ceva de îmbrăcat pentru fiecare tip de vreme şi, mai mult decât atât, poţi combina cele două ţinute între ele.

Aranjează perfect interiorul genţii

Separă hainele în tricouri, pantaloni, bluze etc. Pune cele mai multe obiecte vestimentare pe marginile genţii, iar pe cele mai puţine în mijloc. Deasupra celor din mijloc aşează încălţămintea, iar deasupra ei gentuţa cu produse de igienă.

Ţine în bagajul de mână toate obiectele importante

Desigur, în bagajul de mână vei avea portofelul, actele, telefonul şi aşa mai departe. La acestea poţi adăuga o carte, un tricou şi câteva produse de toaletă pentru orice eventualitate şi pentru a nu scotoci apoi în bagajul mai mare.

Creează-ţi un dulăpior pentru călătorii

Cea mai bună metodă de a-ţi face bagajele în 5 minute este să ai totul pregătit. emoticon smile Un dulăpior pentru călătorii poate fi locul în care stochezi toate obiectele importante, de la paşaport şi până la perna de voiaj (pe care o poti primi in oficiul Las Palmas Tour 😉

 

 

7 greşeli pe care le facem în vacanţe.

Nu tot timpul reuşim să ne pregătim pentru vacanţă aşa cum se cuvine. Din grabă sau din neatenţie uităm una-alta pe acasă, nu ne informăm suficient şi aşa mai departe. Pentru că toţi facem astfel de greşeli, am adunat cele mai nefericite greşeli pe care le-am făcut în vacanţe… şi uite aşa devenim toţi călători mai informaţi! Cool

1. Credem că ne descurcăm doar cu limba engleză.

Ai zice că toată lumea ştie engleză, pentru că noi putem rupe o boabă cât să ne descurcăm. Chiar şi aşa, este mai bine să înveţi câteva expresii uzuale din limba ţării pe care o vizitezi, decât să te chinui să explici prin semne localnicilor că ai nevoie de ceva anume, mai ales dacă e vorba de ceva urgent.

2. Luăm cu noi actele de identitate peste tot fără a face copii.

Dacă nu ţi se spune clar că trebuie să ai actele de identitate în original tot timpul la tine în ţara pe care o vizitezi, atunci cel mai bine ar fi să porţi cu tine doar copiile. În acest caz te poţi legitima, dar nu se întâmplă nimic grav dacă pierzi copiile sau dacă îţi este furată geanta în care le-ai pus.

3. Ieşim în evidenţă prea mult.

Dacă ţi s-a spus deja de multe ori să fii atent la hoţii de buzunare în destinaţia pe care ai ales-o pentru vacanţă, atunci trebuie să ştii că aceştia au obiceiul de a ataca mai ales turiştii, pentru că au tot timpul bani, carduri de rezervă, aparate foto şi multe altele. Aşa că încearcă să te integrezi în locul în care ai ajuns şi să îţi ţii obiectele de valoare cât mai aproape de tine.

4. Ne informăm prea puţin despre destinaţia aleasă.

Înainte să-ţi alegi destinaţia de vacanţă, trebuie să citeşti cât mai mult… cu siguranţă nu vrei să ajungi într-o zonă de conflicte civile sau să afli că există o mulţime de reguli pentru turişti într-o regiune anume, când deja ai încălcat câteva dintre ele. Nu vei face altceva decât să-ţi creezi singur o mulţime de probleme, dacă nu te informezi corespunzător în prealabil.

5. Nu ne facem temele de vacanţă.

Din aceeaşi categorie cu punctul anterior, ne propunem să fim spontani şi să ne pregătim traseele şi activităţile zilnice la faţa locului… numai pentru a descoperi ulterior că am trecut pe lângă unele dintre cele mai frumoase atracţii turistice fără să ştim! Cu o hartă sau o aplicaţie GPS la îndemână poţi face minuni.

6. Avem prea puţină grijă de noi.

Asigurarea de călătorie şi o mică farmacie portabilă sunt obligatorii în orice colţ al lumii ajungi. Cu gândul la distracţia de vacanţă, avem tendinţa să neglijăm aceste aspecte, numai pentru a afla ulterior că nu putem primi niciun fel de îngrijire medicală sau că nici măcar nu putem cumpăra un analgezic din farmacie.

7. Mâncăm şi bem orice şi oriunde.

Aşa cum priveşti cu atenţie localurile în care alegi să mănânci şi să bei ceva în ţara noastră, aşa trebuie să faci şi în străinătate. Alege cu atenţie, citeşte review-uri online şi află cât mai multe despre posibilităţile pe care le ai în apropiere!

 

 

10 reguli de bun simţ în avion

Dacă nu cumva ai norocul de a zbura în propriul tău colţ privat la clasa întâi, trebuie să ştii că zborul cu avionul poate fi o experienţă obositoare şi chiar stresantă pentru mulţi. Prin urmare, este important să ţinem cont de câteva reguli de bun simţ sau de bună purtare în avion, pentru ca toată lumea să aibă parte de un zbor plăcut.

#1 Locul din mijloc are cotiere

Pasagerii din margine sau de la geam au mai multe opţiuni pentru a se rezema sau pentru a se întinde. Prin urmare cei din mijloc trebuie să poată folosi cotierele pentru a se relaxa, deoarece spaţiul de sprijin este mult mai limitat aici.

#2 Ridică-te atunci când trebuie

Dacă vrei să te întinzi, să mergi la toaletă sau să cauţi ceva în compartimentul superior fii atent la mişcarea de pe culoar. Nu te ridica atunci când stewardesa vine cu căruţul pe culoar sau înainte de a fi colectate tăvile de meniu goale.

#3 Alege din timp metoda de dormit

Înainte de a urca în avion pentru un zbor lung, gândeşte-te la cum vei dormi. Poate ai nevoie de o pernă pentru gât (‪#‎Las‬ Palmas Tour ofera pernute clientilor fideli…devino si tu unul din grupul nostru ;))… în orice caz, nu e în regulă să adormi pe umărul vecinului sau cu capul pe măsuţa rabatabilă.

#4 Nu-ţi deranja vecinii

Ar trebui să-ţi dai seama imediat de starea de spirit a vecinilor tăi. Dacă nu au chef să stea la poveşti şi vor doar să stea în linişte pe toată durata zborului, respectă acest lucru şi nu încerca să faci conversaţie cu ei.

#5 Arată respectul cuvenit locului şi celorlalţi pasageri

Dacă ai în faţa un zbor lung, nu sta o oră la toaletă, nu fă mizerie în jur şi nu deranja ceilalţi pasageri… nici ţie nu ţi-ar plăcea să nu te poţi odihni sau să nu poţi folosi o toaletă curată timp de 12 ore, nu?

#6 Nu ocupa tot spaţiul de bagaj

Dacă ai multe bagaje, aşează-le cu atenţie în compartimentul superior sau păstrează unul dintre bagaje la tine. Nu ocupa tot spaţiul din compartiment.

#7 Ai grijă de cei mici

Dacă zbori alături de copiii tăi, ei sunt responsabilitatea ta. Oricât ai fi de obosit, trebuie să te asiguri că aceştia au activitate pe timpul zborului şi sunt aşezaţi confortabil. De cealaltă parte, cei care sunt deranjaţi de copii, ar trebui să se adreseze părinţilor, nu să-i certe pe cei mici.

#8 Atenţie la poziţionarea scaunului

Dacă vrei să te laşi cu scaunul pe spate, atenţionează persoana din spatele tău înainte, pentru a-şi putea feri mâinile, băutura, laptopul etc şi lasă-te pe spate încet. În timpul meselor asigură-te că spătarul tău este în poziţie dreaptă.

#9 Parfum vs. miros neplăcut

Încearcă să nu duci niciunul dintre acestea în extrem. Nu te da cu toată sticluţa de parfum, dar fii atent la igiena personală înainte de un zbor lung. Nu uita că vei fi într-un spaţiu închis preţ de câteva ore.

#10 Fii politicos cu personalul de zbor

Nu e vina stewardeselor că trebuie să-ţi pui centura sau a căpitanului că trebuie schimbată aeronava. Nu ei sunt cei care au creat regulile acestea, ei sunt doar cei care se asigură de buna funcţionare a zborului tău. Lipsa de politeţe sau de respect poate atrage probleme, întârziere şi tot felul de situaţii neplăcute.

Tu ce alte sfaturi de bun simţ în avion ai mai adăuga listei noastre?

 

 

 

 

 

 

Cum să rezişti unui zbor lung

Zborurile lungi ne duc în cele mai îndepărtate şi mai frumoase destinaţii. Chiar dacă finalitatea este una deosebită, până să ajungem în acel loc îndepărtat, trebuie să facem faţă statului în avion ore îndelungate. Pentru că vrem să te bucuri de fiecare vacanţă şi să nu vezi drumul ca pe o provocare, ţi-am pregătit o listă de sfaturi practice pentru a face faţă cu brio unui zbor lung.

Alege bine locul în avion

Dacă ai posibilitatea, alege un loc potrivit pentru tine în avion. Află cum sunt poziţionate scaunele, unde este toaleta sau în care zonă din avion se simt mai puţin vibraţiile puternice. Apoi, pregăteşte-ţi locul: aşează-ţi la îndemână toate obiectele de care ai putea avea nevoie. Şi nu uita, locul de la geam este pentru somn, locul de la culoar este pentru cei mai activi.

Somn uşor

Cea mai uşoară modalitatea de a face timpul să treacă repede este să dormi o parte din zbor. Dacă vrei un zbor relaxant, ia cu tine trei lucruri: căşti cu sistem de reducere a zgomotul, mască de somn care îţi acoperă ochii şi pernă de călătorie. Te vei trezi revigorat şi gata de aventuri.

Distează-te

Pentru a face timpul să treacă mai uşor, ocupă-l cu ceva. Ia cu tine în avion o carte, reviste, tableta sau muzică şi căşti. Nu uita să-ţi încarci telefonul înainte să pleci de acasă. Mai ia cu tine snacks-uri, gustări dulci şi o sticlă de apă plată, după ce treci de zona de securitate.

Modă sau confort?

Un alt aspect important este alegerea hainelor. Evită curele, fermoare, accesorii mari, metalice şi alege haine cu un material moale şi care lasă pielea să respire. Pentru a te simţi confortabil, hainele joacă un rol esenţial. Poartă pantaloni lejeri, un top din bumbac şi încălţăminte care nu te stânge.

Bagajul de mână

Alege un bagaj de mână care încape în spaţiul special amenajat. Nu uita să iei cu tine o lanternă mică în cazul în care pierzi ceva în avion, cremă hidratantă, balsam de buze, perie şi pastă de dinţi de mărime mică, medicamente, şerveţele umede antibacteriene etc. Este esenţial să te hidratezi.

Nu sta în aceeaşi poziţie

Ridică-te, din când în când, de pe scaun şi întinde-te. Este important să te plimbi puţin prin avion pentru a preveni durerile musculare şi circulaţia lentă. Caută exerciţii pe care le poţi face în avion şi efectuează-le periodic.

Care sunt trucurile tale de a avea un zbor lung mai plăcut?

 

 

 

6 reguli de supravieţuire în aeroport

 

Să fii captiv într-un aeroport este cu siguranţă una dintre acele experienţe neplăcute de care nu ai nevoie, nici în vacanţă, nici într-o călătorie de afaceri. Indiferent de motivul pentru care zbori, o întârziere a decolării se lasă întotdeauna cu o avalanşă de ghinioane pentru tine, deoarece vei pierde cu siguranţă timp şi bani şi, mai ales, o mulţime de nervi!

Pentru că vreau să-ţi fac viaţa mai uşoară, am pregătit o listă de reguli de supravieţuire în aeroport, atunci când nu ai încotro şi trebuie să-ţi petreci orele pe acel terminal în aşteptarea zborului buclucaş!

1. Nervii nu te ajută cu nimic

Te poţi enerva, poţi plânge, poţi urla şi tot nu se va întâmpla nimic. Dacă pasagerii ar fi cei care ar controla avioanele cu nervii lor, atunci nu ar mai exista întârzieri niciodată! emoticon smile Până atunci, să faci scandal că avionul are întârziere, nu te va ajuta cu nimic şi nu le va face viaţa uşoară nici celor din jurul tău.

2. Citeşte cu atenţie Termenii şi Condiţiile companiei

Companiile aeriene asigură câteva beneficii pentru cei care sunt nevoiţi să aştepte un avion întârziat… însă acestea de cele mai multe ori nu sunt extraordinare sau nu sunt ceea ce ai aveai nevoie. Tocmai de aceea, trebuie să citeşti cu atenţie Termenii şi Condiţiile oferite de compania de zbor şi să-ţi ceri drepturile!

3. Cunoaşte-ţi drepturile

De la dreptul de a alege o altă companie aeriană sau o noapte la hotel, până la a primi mâncare şi apă sau banii înapoi, călătorii au o mulţime de drepturi, oferite fie prin compania aeriană, fie prin asigurarea de călătorie… dar pentru a beneficia de toate acestea, trebuie să ştii care sunt drepturile tale şi să le ceri!

4. Planifică rapid înainte

Atunci când eşti prins în aeroport, rişti să pierzi cazarea sau alte bilete de avion, pe care deja ţi le-ai asigurat. Tocmai de aceea trebuie să te mişti foarte repede, pentru a face modificările necesare şi pentru a te asigura că nu vei pierde prea mulţi bani.

5. Priveşte altfel aeroportul

Dacă ai norocul de a rămâne blocat într-un aeroport mare, atunci cu siguranţă vei începe să-l priveşti altfel. În loc să-ţi consumi timpul enervându-te sau discutând aprins cu personalul, mai bine ai alege lounge-ul aerportului unde, contra cost, te poţi bucura de un scaun mult mai comod, mâncare, acces la internet şi multe altele.

6. Încearcă să te bucuri de restul aventurii

Sunt şanse mari să rămâi cu un gust amar după toată tevatura prin care vei trece la aeroport, dar încearcă să păstrezi restul aventurii într-o notă pozitivă. Fie că întârzierea se produce la plecarea în vacanţă, fie că se produce la întoarcerea acasă, trebuie să te detaşezi de sentimentele negative şi să te bucuri de ceea ce rămâne!

Care a fost cea mai lungă întârziere a unui zbor prin care ai trecut şi ce ai făcut? 

 

 

10 lecţii pe scurt pe care le înveţi din călătorii
Dacă nu ar fi numeroasele sfaturi de pe internet despre cum să-ţi faci bagajele, când să-ţi rezervi biletele de avion şi ce aplicaţii de travel să foloseşti, tot ai călători. Singura diferenţă ar fi că ai învăţa toate cele de mai sus "pe pielea ta". Nimic rău în asta, dar de ce să nu ne bucurăm de exprienţele altora, pentru a le face pe ale noastre mai inspirate?
 
Am adunat astfel o listă cu 10 lecţii pe scurt pe care ţi le oferă o viaţă plină de călătorii, pentru ca şi următoarele tale vacanţe să fie unele mai inspirate. :)
 
#1 Nu ai nevoie de tot ce ai în bagaj. O vorbă bună zice să-ţi pregăteşti hainele de vacanţă şi banii, iar apoi să iei doar jumătate din haine şi de două ori mai mulţi bani.
 
#2 Nu peste tot se vorbeşte engleza. Învaţă câteva cuvinte de bază în limba ţării pe care o vizitezi şi învaţă să explici ce doreşti şi prin gesturi.
 
#3 Experienţele sunt mai importante decât obiectele. Investeşte în activităţi de vacanţă, care să te bucure, mai degrabă decât în magneţi de frigider.
 
#4 O experienţă de vacanţă e diferită în funcţie de oamenii din ea. În doi vacanţele sunt romantice, în familie sunt pline de jocuri cu cei mici, singur sunt o descoperire a propriei persoane, cu prietenii sunt surse de distracţie… poţi vedea un loc în mai multe feluri, dacă le încerci pe toate.
 
#5 Poţi face prea multe poze. Toţi facem poze în vacanţă. Atenţie însă să nu pierzi experienţa în sine în detrimentul pozelor.
 
#6 Mănâncă înainte să te lovească foamea. Dacă eşti într-un loc nou şi ţi se face foame, îţi poţi strica uşor vacanţa din cauza frustrării: nu-ţi plac restaurantele, nu găseşti ce vrei etc.
 
#7 O călătorie cu taxi e un joc de noroc. Sunt atât de multe poveşti despre taximetrişti străini care te păcălesc cu rute mai lungi, nu te duc unde trebuie şi aşa mai departe, doar pentru că eşti turist, încât folosirea taxiurilor a devenit un risc pe care ţi-l asumi sau nu.
 
#8 Interesează-te de cultura locului în care ajungi. Ce ai voie şi ce nu ai voie să faci, care sunt obişnuinţele localnicilor, de la bacşiş până la comportamentul public, lucrurile pot fi atât de diferite încât te vor surprinde.
 
#9 Poţi călători ieftin şi mult, dacă ştii unde să cauţi. Citeşte cât mai multe bloguri, foloseşte aplicaţii de travel şi abonează-te la newsletterele companiilor aeriene şi ale agenţiilor de turism, pentru a afla cât mai multe recomandări şi oferte.
 
#10 Călătoriile te pot absorbi complet. Cu cât călătoreşti mai des, cu atât îţi vei dori tot mai mult. Nu uita să te bucuri de fiecare moment.
 
Ce alte lecţii pe scurt ai mai adăuga listei noastre din propria ta experienţă de călătorie?
 
 
 
 
 
Sfaturi utile pentru călătorii cu animale
 
Ti-am pregătit o listă de sfaturi utile pentru a călători în linişte şi în siguranţă cu animăluţul tău iubit!

Înainte de plecarea în vacanţă

Înainte de a pleca undeva în vacanţă cu animăluţul tău, trebuie să ştii că, în funcţie de destinaţia spre care te îndrepţi, ai un set de reguli. Majoritatea dintre acestea privesc faptul că animalul de companie trebuie să aibă toate vaccinurile la zi, să aibă o anumită vârstă şi poate chiar paşaport!

În afară de restricţiile impuse de ţara pe care o vizitezi, (pe care de obicei le găseşti pe siteul Ministerului Agriculturii din acea ţară) ar fi bine să iei în considerare şi alte aspecte:

Alege cu grijă perioada anului! 
Aşa cum nici tu nu călătoreşti confortabil când e prea frig sau prea cald, nici animălţul nu va fi prea încântat de temperaturile extreme.

Citeşte regulile de transport! 
Fie că mergi cu trenul, cu avionul sau cu orice alt mijloc de transport, asigură-te că eşti perfect informat în privinţa regulilor de transport a animalelor. Nu vrei să ai surpriza de a pierde transportul de vacanţă din cauză că nu ai avut o cuşcă mai mare, de exemplu!
Dacă tot am ajuns aici, vei avea cu siguranţă nevoie de o cuşcă… asigură-te că ai citit reglementările legate de dimensiuni dacă este cazul! (acestea se aplică de obicei în cazul avioanelor)

Pregăteşte actele animăluţului tău!
Mergi la veterinar şi obţine un certificat de sănătate, care atestă faptul că animalul poate fi scos din ţară, că poate zbura cu avionul şi aşa mai departe. De asemenea, alege un paşaport pentru animal! (Atenţie: în ţările Uniunii Europene, acest paşaport este obligatoriu!)

Oferă siguranţă animăluţului! 
O zgardă sau orice altă metodă de identificare a animalului şi a stăpânului nu trebuie să lipsească. Adaugă un bonus de siguranţă prin încheierea unei asigurări, astfel că nu va trebui să cheltui o mulţime de bani la veterinar în cazuri speciale.

Alege un hotel deschis cazării cu animale!

În timpul călătoriei

Pentru a te asigura că şi animăluţul tău de companie se simte bine în timpul călătoriei, indiferent de mijlocul de transport ales, ia în considerare următoarele aspecte:

Pregăteşte un bagaj complet pentru animal. 
În acesta ar trebuie să incluzi şerveţele umede şi uscate (pentru "accidente" :)), mâncare şi apă, dar şi jucării.

Nu este recomandat să eliberezi animalul din cuşcă în timpul transportului! 
Indiferent de tipul de animal sau de cât este de blând, transportul pune întotdeauna un oarecare stres asupra prietenilor noştri necuvântători, iar stresul poate declanşa reacţii neaşteptate!

Ajunşi la destinaţie, primele lucruri pe care trebuie să le faci este să-i permiţi animăluţului tău să se destindă din cuşcă… apoi, evident, are nevoie de o "pauză de toaletă", mâncare şi apă. Stabileşte apoi o rutină zilnică pentru vacanţă, astfel încât animăluţul să se obişnuiască rapid cu noul mediu în care se află.

Ai fost până acum în vacanţă cu un animal de companie? Cum a fost?

 

 

10 obiecte perfecte pentru călătoriile cu maşina

Atunci când pleci în vacanţă cu maşina personală ai tendinţa de a lua cu tine mult mai multe bagaje. Spaţiul îţi permite, iar dacă umpli maşina şi de pasageri, fiecare va gândi ca tine: loc este destul. Şi uite aşa ajungi să iei cu tine în vacanţă o mulţime de chestii inutile şi le poţi scăpa din vedere pe cele mai importante. Pentru că nu vrem să-ţi lipsească nimic, ţi-am pregătit o listă cu 10 obiecte pe care trebuie să le iei cu tine în călătoriile cu maşina.

#1 Harta/GPS/aplicaţia după preferinţe

După preferinţe şi/sau modă, poţi lua cu tine orice fel de ghid, fie el unul clasic, fie el unul modern. Important este să ai un ajutor în orientare. emoticon smile

#2 Muzică bună

O călătorie cu maşina înseamnă ore bune de condus. Cu siguranţă nu veţi sporovăi vrute şi nevrute tot drumul, aşa că un playlist cu muzică pe gusturile tuturor este cea mai bună companie pentru şofer, dar şi pentru ceilalţi pasageri.

#3 Gustări

La drum lung, e musai să ai ceva de ronţăit în maşină. Chiar dacă ai planificat pauze de masă până la destinaţie, nu ştii niciodată când te loveşte foamea sau pofta de ceva dulce. emoticon smile

#4 Băuturi

Hidratarea e cea mai importantă. Indiferent de anotimp, dar mai ales dacă optezi pentru călătoriile pe timp de vară, trebuie să ai apă în maşină. Ideal ar fi, dacă tot e vară, să ai şi un cooler.

#5 Aparatul foto

Nu îndesa aparatul foto în fundul bagajului cu gândul că vei face poze atunci când ajungi. Drumul este parte din călătoria ta şi cine ştie ce vei admira de pe geam sau unde vei face o mică pauză pentru o poză panoramică sau pentru un selfie.

#6 Adaptor USB

Îl poţi folosi în locul brichetei din maşină pentru a încărca telefoane mobile, camere foto, tablete şi altele… deci e clar că e obligatoriu, nu? emoticon smile

#7 Obiecte pentru igienă

Pauzele pentru toaletă şi igienă sunt importante, dar pentru că nu vei găsi mare lucru în parcări, e bine să ai la tine un mic kit cu de toate: hârtie igienică, şerveţele umede şi uscate, dezinfectant pentru mâini şi altele.

#8 Kit de prim ajutor

Trusa de prim ajutor este obligatorie în maşină tot timpul, nu numai în călătorii. Dacă ai folosit ceva din ea, asigură-te că, înainte de a pleca în vacanţă, ai refăcut stocul de produse din ea. De asemenea, mai poţi lua şi alte produse pe lângă.

#9 Jocuri şi cărţi

Distracţia pasagerilor e importantă la drum lung. Pasagerii stresaţi şi obosiţi influenţează starea şoferului şi atunci toată călătoria îşi pierde farmecul. Aşadar ia cu tine jocuri şi cărţi. Dacă pleci în vacanţă cu cei mici optează pentru o varietate de jocuri şi cărţi mici şi mai ales alegele pe cele preferate de ei.

#10 Pătură şi perne

O pauză pentru un pui de somn este binevenită într-o călătorie lungă. Fie că îi ajuţi pe cei mici să se odihnească pe drum, fie că faci o pauză de la condus, pătura şi pernele vor face întreaga experienţă mai confortabilă.

Tu ce ai mai adăuga pe lista noastră de obiecte pentru călătoriile cu maşina?

 

 

20 sfaturi pentru cei ce călătoresc pentru prima dată

Prima călătorie e întotdeauna un moment care ne ţine cu sufletul la gură. Şi cele care urmează sunt aşteptate cu drag şi cu multe planuri, desigur, dar prima este aceea care te umple de emoţie la fiecare pas. Prima dată când evadezi din oraşul tău, din ţara ta, prima dată când faci o călătorie lungă cu maşina sau prima dată când zbori cu avionul… toate acestea te ţin captiv în mirajul primei experienţe de călătorie.

Pentru că vrem ca toţi cei care ne urmăresc să se bucure cu adevărat de fiecare moment al călătoriilor lor, dar mai ales de prima vacanţă, am pregătit o listă cu 20 sfaturi pentru cei care călătoresc pentru prima dată:

#1 Trezeşte-te devreme. Şi vorba proverbului (că trebuie să ajungi departe, nu?), dar şi pentru că te vei încurca, vei mai uita una alta şi aşa mai departe… e bine să ai cât mai mult timp la dispoziţie.

#2 Fii deschis la nou. Totul va fi nou, pentru că e prima dată când pleci, aşa că păstrează starea aia minunată de open mind, pentru că multe lucruri, locuri sau oameni s-ar putea să te surprindă.

#3 Planifică, dar cu măsură. E ok să ai un plan de dinainte, dar nu unul exhaustiv. Planurile se pot schimba din mers, poate lucrurile nu sunt exact cum te aşteptai, aşa că adoptă un plan flexibil.

#4 Fă multe, multe, multe poze. Nu mai trebuie să-ţi spun şi de ce, nu? emoticon smile

#5 Nu există prea multe carduri sau prea multe baterii. Faci multe poze, ai nevoie de multe carduri şi baterii. Logic, nu?

#6 Încearcă ceva nou. Deja eşti prima dată într-o călătorie, deci asta e nou… dar poţi încerca şi mai mult de atât. Ce zici de bungee jumping?

#7 Nu-ţi fă prea multe bagaje. Vei lua multe lucruri cu tine pe care nu le vei folosi, haine pe care nu le vei purta şi aşa mai departe… crede-mă pe cuvânt! emoticon smile
#8 Vezi cele mai importante atracţii, dar descoperă şi altele. Trebuie să vezi tot ce are un loc mai bun de oferit, iar acestea sunt principalele atracţii turistice, dar şi cele pe care le descoperi accidental sau de care nu ai citit prea mult în ghiduri.

#9 Găseşte-ţi stilul de călătorie. Încearcă-le pe toate şi află dacă eşti genul care stă într-un hotel de 5 stele sau genul care stă în cort.

#10 Fă-ţi asigurare. Asigurarea de călătorie este importantă, fără ea nu vei avea acces la servicii de medicale… deşi ideal ar fi să nu fie nevoie să o utilizezi, e bine să o ai.

#11 Vorbeşte cu alţi turişti. Fă schimb de experienţă şi îţi vei face prieteni noi din întreaga lume.

#12 Vorbeşte cu localnicii. Ai nevoie de ajutor sau eşti pur şi simplu curios în legătură cu locul în care ai ajuns, localnicii sunt cea mai bună sursă de informare.

#13 Nu-i uita pe cei de acasă. În euforia momentului poţi uita că cineva se întreabă dacă ai ajuns bine şi dacă totul merge ca pe roate. Nu uita să suni acasă! emoticon smile

#14 Învată să spui bună, mersi şi te rog în limba locală. Efortul tău va fi cu siguranţă apreciat.

#15 Fii politicos şi zâmbeşte. Ajută la punctul anterior. emoticon smile

#16 Ia cu tine mijloace de distracţie. În faţa unei călătorii lungi, ia cu tine ceva pentru timpul liber: o carte, un joc, un player cu muzică etc.

#17 Respectă obiceiurile locale. Nu uita că eşti vizitator într-un loc nou şi trebuie să îi arăţi respectul cuvenit comportându-te ca atare.

#18 Încearcă mâncarea locală. Aceasta este savoarea reală a unui loc. Încearc-o!

#19 Asigură-te că toate actele tale sunt în regulă. Toate trebuie să fie valabile, actualizate şi conforme cu standardele şi legile ţării pe care o vizitezi.

#20 Bucură-te de fiecare moment. Viaţa e frumoasă atunci când călătoreşti! emoticon smile

Acum eşti pregătit să pleci în prima ta aventură! Te aşteptăm in oficiul nostru din bd. Moscova, 8, Chisinau 

 

 

10 lucruri de pus în rucsac la munte

Orice ieșire la munte este o mică provocare, şi când spun ieşire la munte nu mă refer la un hotel luxos din care priveşti agale spre măreţia muntelui dar nu părăseşti confortul de acasă, o adevărată ieşire la munte presupune cort, drumeţie şi oboseală! Aşadar, este foarte important, atunci când hotărâm plecarea, să ne şi organizăm cât se poate de bine pentru a nu ne trezi în vârf de munte fără vreun lucru absolut necesar.

Lista este lungă şi oarecum adaptată în primul rând mediului, timpului alocat excursiei şi complexităţii acesteia. Pentru mai multe detalii citiţi articolul detaliat despre ce punem în rucsacul de mers la munte.

Eu propun acum un checklist rapid de zece articole care nu ar trebui să lipsească din rucsacul pregătit pentru o excursie la munte alături de nişte sugestii vis-a-vis de cum le alegem înţelept.

1. Cortul

Cortul trebuie să îl alegeţi după trei criterii de bază: să fie cât mai mic din punctul de vedere al volumului, cât mai ușor şi să fie dublu, adică să aibă o foiţă rezistentă la ploaie. Remember – orice alt cort poate şi va fi folosit împotriva voastră! Ca sugestie, cele de tip igloo sunt cele mai recomandate, iar ca marca vă puteţi orienta spre un Hannah sau Trimm.

2. Sacul de dormit

Foarte important să ne uităm la temperaturi – pe sacii de dormit sunt trecute de obicei trei grade de comfort termic: comfortul, limita şi extremul. Extremul în general este uşor exagerat şi trebuie să îl citiţi ca limită de supravieţuire, deci ne rămâne să ne încadrăm undeva între comfort şi limită. De regulă, dacă eşti mai friguros te asiguri că temperatura de comfort este minim câte grade se înregistrează noaptea în zona în care dormi.

3. Izolirul

Poţi să ai cel mai gros sac de dormit, dacă între tine şi sol nu este un izolant termic, îţi va fi frig cu siguranţă. Cel mai ieftin şi accesibil este o saltea de spumă – un izopren, izolir. Dacă ai posibilitatea, poţi opta pentru o salteluţă autogonflabilă şi cu spumă în interior, avantajul este că are volum redus şi este mai confortabilă decât un izolir clasic. Dezavantaj: se sparge uşor şi este mai costisitoare.

4. Frontala

Lanterna de tip frontală este cea mai utilă sursă de iluminat atunci când eşti la munte. Datorită sistemului de amplasare pe frunte, îţi conferă libertate de mişcare, un bun ghidaj al luminii şi are un consum redus de energie. Best choice: frontale de la Petzl.

5. Briceagul

Un briceag cu lamă ascuţită bine şi sigur din punctul de vedere al transportului. Orientativ, un Opinel sau chiar un Bear Grylls.

6. Bricheta

Foarte important să putem aprinde un foc în caz de nevoie. Că este o brichetă, un cremene sau un amnar rămâne la latitudinea voastră, dar important este să aveţi ceva la voi.

7. Hainele de ploaie

La munte vremea e mai nestatornică aşa că nu vă bazaţi pe prognoza meteo ce anunţă doar cer senin. E bină să puneţi în rucsac o pelerină, o foiţă de ploaie pentru a vă asigura o protecţie împotriva ploii. Always remember, umbrelele sunt pentru oraş.

8. Hainele călduroase

Oricât de cald ar fi pe zi, în munţi noaptea nu e niciodată vară. Pentru a evita o noapte cu tremurici, luaţi întotdeauna la voi haine călduroase – un polar (fleece) nu necesită o investiţie financiară mare, iar după prima utilizare îi veţi recunoaşte meritele. Iar pentru că la munte bate şi vântul de regulă, e bine să ai o geacă de tip windstopper!

9. Bocancii

Că sunt bocanci, că sunt ghete de trekking, oricum să fie o încălţăminte comodă, cu talpă adaptată mersului pe munte şi pe cât posibil impermeabili. 

10. Trusa de prim ajutor

Nu una de maşină, nu una de perete, există truse de prim ajutor special concepute pentru drumeţie. La trusă mai adăugăm şi o mini farmacie cu medicamente utile – pentru dureri, digestie sau alergii.

Este adevărat că ieşirile cele mai frumoase sunt cele pe nepusă masă, însă niciodată nu plecaţi fără un minim de echipament pentru astfel de situaţii, interesaţi-vă foarte bine de cum va fi vremea, de microclimatul local şi de traseu. Better safe than sorry! 

 

 

7 scuze pentru a nu călători… şi cum să le depăşeşti

Să spunem de la început: nu ai nicio scuză să nu călătoreşti. Doar în cazul în care pur şi simplu nu vrei! Dar cum să nu vrei când trăim într-o lume atât de minunată şi care ascunde atâtea comori? Aşadar, am pregătit pentru tine o listă a celor mai frecvente scuze pe care le născoceşti şi tu şi toată lumea, dar şi câteva soluţii pentru ele, care să te scoată din impas.

#1 Nu îmi permit să călătoresc

Una dintre cele mai frecvente scuze pentru a nu călători şi probabil una dintre cele mai mari minciuni! Într-adevăr călătoriile nu sunt ieftine, dar există metode prin care poţi economisi în vacanţă. Poţi economisi şi înainte. Majoritatea celor care merg în foarte multe călătorii nu sunt neapărat bogaţi, ci sunt oameni care aleg călătoriile în schimbul bunurilor materiale.

#2 Nu am timp

A doua cea mai întâlnită scuză! Un job care îţi ocupă tot timpul, o familie, proiecte, prieteni şi cine mai ştie câte… nu e de mirare că nu-ţi ajung 24 ore într-o zi. Chiar şi aşa, din când în când, cu toţii avem nevoie de o pauză şi e mai bine să iei pauzele acestea periodic, înainte ca nevoia lor să te macine. emoticon smile

#3 Nu am cu cine să merg

Dacă nu ai cu cine să mergi, ai două soluţii simple: fie călătoreşti singur, fie cu un grup organizat. Să mergi singur în vacanţă poate fi o eliberare: nu ai nevoie de nimeni, îţi faci programul cum vrei tu, alegi totul perfect pentru gusturile tale. Dacă nu vrei să mergi singur, atunci poţi opta pentru tururile organizate de agenţiile de turism; sunt multe, aşa că vei găsi cu siguranţă ceva şi pentru tine.

#4 Nu eşti în siguranţă

Da, călătoriile nu sunt neapărat sigure şi probabil ai acest sentiment de fiecare dată când pleci. Însă frica nu trebuie să fie un impediment. Călătoreşte inteligent! Află care sunt pericolele în zona în care urmează să călătoreşti şi cum să te fereşti de ele. În era internetului afli tot ce vrei să ştii online!

#5 Nu am fost niciodată niciunde

Asta chiar nu e o scuză! Există un început pentru orice şi acum este momentul prielnic să începi! De ce? Deoarece, cu cât începi mai repede, cu atât ai mai mult timp la dispoziţie să-ţi dai seama că mai vrei! emoticon smile

#6 Nu vorbesc limba ţării

În ziua de azi, asta chiar nu mai e o problemă. Nu era nici în trecut, dar acum ai internetul la îndemână, plus o mulţime de aplicaţii, cum este Duolingo, care îţi spun tot ce ai şi ce nu ai nevoie. Nu trebuie să înveţi o limbă nouă complet înainte de a merge în vacanţă, dar te poţi interesa de Bună, La revedere, Mulţumesc şi aşa mai departe.

#7 Nu vreau să mă rătăcesc

Să te rătăceşti poate fi cel mai frumos lucru în vacanţă, pentru că poţi descoperi locuri cu adevărat incredibil de frumoase. Dacă totuşi rătăcirea este un lucru care te sperie, atunci nu ai decât să porneşti internetul pe telefon şi o aplicaţie GPS. Problem solved!

Tu ce alte scuze ai să nu călătoreşti? Spune-ne şi noi le demontăm noi pentru tine! 

 

 

6 sfaturi pentru sănătate în călătoriile tale

Indiferent de stilul de viaţă pe care îl adopţi sau pe care nu îl adopţi, ci pur şi simplu îl ai, în vacanţă trebuie să ai mai multă grijă de tine. Fiind departe de casă, ai musai nevoie de o asigurare de călătorie. Nu costă foarte mult şi îţi asigură accesul la serviciile medicale din ţara în care urmează să călătoreşti în cazul în care se întâmplă ceva. În afară de această asigurare, iată şi propunerile noastre pentru a te menţine sănătos în vacanţă:

#1 Ai grijă ce mănânci

Este normal ca atunci când mergi în vacanţă să te bucuri de mâncărurile locale specifice, de mâncarea de pe stradă, dar şi de cea din restaurante. Cu siguranţă nu vei găti mai nimic, decât în cazuri speciale. Prin urmare, trebuie să fii atent la ceea ce mănânci. Adaugă în meniul zilnic fructe proaspete, evită fast food-urile şi bea multă apă.

#2 Dormi suficient

Vacanţele sunt făcute pentru a petrece cât mai mult timp pe plajă, pe munte, prin oraş etc. Ai multe de văzut şi de încercat şi pentru asta trebuie să fii odihnit. Alege un somn bun de 8 ore şi ai mai multă energie pentru noi locuri.

#3 Puţină mişcare nu strică

Eşti în vacanţă ştim… dar nu strică să faci puţină mişcare. Jogging pe plajă dimineaţa, un drum cu bicicleta sau câteva exerciţii în camera de hotel înainte de culcare te vor ajuta să te menţii în formă.

#4 Ia cu tine obiectele preferate pentru mişcare

Role sau bicicletă, gantere sau coardă, câte şi mai câte obiecte numai bune pentru a-ţi stimula cheful de activitate oriunde te-ai afla în lume. Dacă tot le-ai luat cu tine, cu siguranţă nu vor rămâne nefolosite.

#5 Alege gustări sănătoase

Urmează o zi plină de aventură sau una de relaxare? Ia cu tine gustări sănătoase. Alege mere, banane sau fructe de sezon în locul snacksurilor şi al ciocolatei.

#6 Descoperă locuri noi la pas

Pe cât posibil, alege să mergi pe jos. Dacă timpul şi mediul îţi permite să mergi pe jos, nu rata ocazia. Vei face mişcare mai multă, vei dormi mai bine şi poţi descoperi şi alte locuri minunate de vacanţă pe drumul până la destinaţia aleasă.

Tu cum îţi menţii sănătatea în vacanţă?

 

 

De evitat în vacanţă: 10 ţări şi ce să nu faci în ele

Internetul, televiziunea, media, toate ne formează anumite impresii despre ţările pe care urmează să le vizităm. Uneori aceste impresii sunt însă greşite sau dau naştere unor concepţii stereotipale, care nu îţi vor aduce aprecierile localnicilor dintr-o anumită ţară, ci mai degrabă te vor pune într-o postură în care nici tu nu vrei să fii. Aşadar, ţi-am pregătit o listă de sfaturi utile pentru 10 ţări.

Marea Britanie

Fă diferenţa între Anglia şi Marea Britanie. Marea Britanie este formată din Anglia, Scoţia, Wales şi Irlanda de Nord. Ai înţeles? emoticon smile

Nu presupune că engleza este la fel peste tot. Engleza britanică este diferită de cea americană, iar pe teritoriul Marii Britanii vei da peste o mulţime de alte dialecte, aşa că nu te aştepta să te înţelegi cu toată lumea doar pentru că ştii engleză.

Japonia

Nu vorbi tare/ nu ţipa în public. Este considerat un comportament al celor prost crescuţi sau neciopliţi, aşa că evită pe cât posibil să faci asta pe străzile japoneze. Ideal ar fi să nu faci asta niciunde, pentru că nepoliticos să-i deranjezi astfel pe alţii, însă în Japonia lucrurile sunt mult mai serioase din acest punct de vedere.

Norvegia

Nu întreba "ce mai faci" fără să fii pregătit de un răspuns lung. Nu ţi se va răspunde cu "Bine, mersi", ci cu un răspuns elaborat.

Nu pleca neînarmat în drumeţii. Zonele nepopulate ale Norvegiei pot fi deosebit de periculoase, deoarece populaţia de urşi este una numeroasă în aceste regiuni, motiv pentru care este obligatoriu să porţi cu tine o armă pentru apărare.

Canada

Nu te opri să admiri sau să hrăneşti animalele sălbatice. Elanii şi urşii sunt foarte des întâlniţi la marginea autostrăzilor din Canada. Deşi poate fi tentant să te opreşti să îi fotografiezi sau să le arunci mâncare, mai bine îţi vezi de drum. Vei bloca traficul oprindu-te pe autostradă şi îţi vei risca viaţa în faţa unor animale deosebit de periculoase.

India

Nu cere carne de vită. Vita este un animal sacru în India… aşa că nu te aştepta să găseşti carnea acestui animal în vreun meniu.

Fii deschis. Primele discuţii dintre oameni care nu se cunosc au un caracter profund personal în India. Aşteaptă-te la întrebări despre cât câştigi la job sau cum ţi-ai cunoscut perechea.

Islanda

Fii prietenos, dar cu măsură. Islandezii sunt oameni ospitalieri, însă societatea locală a fost învăţată cu sistemul în care fiecare îşi vede de ale sale. Aşa că, dacă abordezi plin de voioşie un islandez, pentru că vrei să afli mai multe de la un localnic, aşteaptă-te la cel puţin o privire ciudată pentru început.

Noua Zeelandă

Nu te aventura noaptea în pădure fără echipament. Toată lumea vrea să admire aurora în Noua Zeelandă, dar trebuie să ştii că pădurile de aici sunt atât de dese încât lumina nu ajunge la nivelul picioarelor şi nu vei ştii ce pericole te pândesc.

Nu-ţi risca viaţa. Tot în astfel de drumeţii vei întâlni puncte în care indicatoarele spun: "Risk of death beyond this point!" Oricât ai fi de aventuros, crede semnele pe cuvânt!

Olanda

Atenţie la biciclete. Nu umbla pe pista de biciclete… cel puţin un biciclist va ţipa la tine. Dacă vrei să încerci şi tu, nu închiria o bicicletă pentru o plimbare în marile oraşe, deoarece traficul poate fi aglomerat şi este posibil să te pierzi. Mai bine alege o rută recreaţională în afara oraşului.

Australia

Nu te adresa cu "mate". Oricum nu vei pronunţa cuvântul cum trebuie, dar trebuie să ştii că mate are mai multe conotaţii, nu tot timpul pozitive, şi un localnic s-ar putea simţi ofensat de adresarea ta.

Nu uita de crema cu protecţie solară. Valabil în orice ţară, pe orice plajă, dar mai mult în Australia unde radiaţiile UV sunt foarte mari şi rata apariţiei cancerului de piele foarte ridicată. În plus, nu vei dori să arăţi ca un rac în vacanţă.

Irlanda

Nu spune "Top of the morning to you". Nimeni nu spune asta de fapt în Irlanda fără a face mişto de cineva, aşa că ai grijă să foloseşti expresia în contextul potrivit şi nu ca formă de salut de dimineaţă. Chiar şi aşa, irlandezii sunt cunoscuţi pentru simţul umorului dezvoltat, dar trebuie să faci glume bune pentru a-i câştiga.

Tu ce alte sfaturi ai mai adăuga listei noastre?

 

 

7 lucruri pe care nu le ştiai despre Paris

Parisul cu siguranţă nu mai este o noutate pentru niciun turist. Dacă ai bifat deja Turnul Eiffel şi Muzeul Luvru, dar şi toate celelalte minunăţii ale capitalei Franţei, sau dacă te pregăteşti să ajungi la ele cât de curând, trebuie să ştii că nu doar acestea sunt cele care dau acel farmec cu je ne sais quoi Parisului… motiv pentru care, în continuare, te invit să citeşti 7 lucruri pe care nu le ştiai desre Paris.

#1 Sena nu e singurul râu din Paris

Toată lumea ştie că Sena trece prin Paris; majoritatea nu ştiu însă că şi râul Bievre trecea o dată prin capitala Franţei şi încă mai trece prin culoarele sale subterane. Râul a fost drenat şi acoperit, pentru a nu mai trece prin oraş, după ce a devenit extrem de poluat din pricina industriilor dezvoltate de-a lungul malurilor acestuia.

#2 Arcul de Triumf nu este nici el singurel

Parisul are numeroase atracţii turistice. Pe lângă cele iconice, recunoscute ca simboluri, mai există o mulţime de alte obiective deosebite. Arcul de Triumf de la Etoile este cu siguranţă cel mai mare şi mai cunoscut, dar nu este singurul. O altă astfel de construcţie deosebită poate fi admirată şi în curtea principală a Muzeului Luvru şi se numeşte Arcul Carusel.

#3 Politeţea lui Bonjour

Nu contează unde eşti, e musai să dai un Bonjour. Mulţi spun că francezii sunt răutăcioşi sau indiferenţi faţă de turişti, dar acest fapt se datorează de obicei lipsei unui simplu Bonjour. Nu trebuie să înveţi franceză pentru un city break, ci doar să saluţi frumos. emoticon smile

#4 Politeţea din toast

De asemenea, este considerat politicos gestul de a ciocni cu toată lumea de la masa ta. Dacă ţi-e sete rău de tot, vinul sau berea vor mai trebui să aştepte, pentru că va trebui să ciocneşti cu ceilalţi, individual, nu la grămadă, şi nu uita de cuvintele magice: santé, chin-chin sau à la vôtre.

#5 Cafea şi prezervative pe hartă

Dintre cele mai interesante necesităţi, cafeaua ieftină şi prezervativele beneficiază şi de hărţi în Paris. Există 181 de locuri în care poţi lua o cafea cu 1 euro şi 31 de automate stradale care vând prezervative şi ambele se bucură de hărţi pe care le poţi găsi online.

#6 Big Ben nu este singurul clopot cu nume

Şi francezii se mândresc cu un clopot celebrul, iar numele său este Emmanuel şi este uriaşul de 13 tone al Catedralei Notre Dame.

#7 Sindromul Paris există

Sindromul Paris este recunoscut de mulţi dintre turiştii care ajung în oraşul de pe Sena. Entuziasmul cauzat de numeroasele poze de pe internet cu Turnul Eiffel, poveştile legate de cel mai romantic oraş din lume şi multe altele produc aşteptări pe care Parisul nu le îndeplineşte întotdeauna, aşa că turiştii descoperă cu stupoare nemulţumirea şi se întorc acasă într-o oarecare stare de depresie.

Ce alte curiozităţi despre Paris ai mai adăuga listei noastre?

 

 

Idei pentru destinaţii de Revelion : marile oraşe europene

Vă spun sincer că încă nu am avut ocazia să îmi petrec o trecere dintre ani într-un renumit oraş european. An de an văd la televizor cum fiecare popor sărbătoreşte Revelionul diferit, însă există câteva detalii care se regăsesc peste tot: artificiile şi voia bună!

Sigur mi-ar plăcea ca la un moment dat să fiu şi eu printre străini şi să numărăm în cor secundele până în următorul an. Astfel, am pregătit un articol în care să vă prezint oraşele în care mi-ar face deosebită plăcere să-mi petrec revelionul.

Revelion în Amsterdam

Dacă aş avea posibilitatea să-mi aleg un oraş european unde să-mi petrec Revelionul cu prietenii aş alege fără să stau pe gânduri şi cu ochii închişi Amsterdamul… şi vă rog nu vă gândiţi la prostii, nu se pune problema de cartierul roşu sau de prăjiturelele maronii.

Fiind denumit şi "Veneţia nordului", Amsterdamul îmi transmite acel sentiment de relaxare prin arhitectura sa impresionantă, canalele care traversează oraşul şi cele peste 1500 de poduri. Desigur anumite persoane consideră acest oraş "nesănătos", dar eu văd în atmosfera sa ceva deosebit.

Cazarea este la fel ca în orice alt oraş european mare… de la cartiere luxoase, în care te poţi caza în clădiri noi, la cartiere cu hoteluri renumite pentru istoria lor, până la zone pentru cei care călătoresc cu un buget mediu şi bineînţeles şi redus. Posibilităţi de cazare ar fi următoarele:

*Hotel Blue Tower 4 stele

*Hotel Tulip Inn Riverside 3 stele

Revelion în Paris

Nu cred că există o perioadă ideală pentru a vizita Parisul. Acesta este plin de viaţă, energie şi forfotă pe tot parcursul anului. Străzile, cafenelele şi restaurantele sunt mereu aglomerate de oameni zâmbitori, petrecăreţi şi comunicativi.

Însă totuşi, în perioada sărbătorilor de iarnă îmi imaginez că totul capătă o altă formă. O plimbare în jurul Turnului Eiffel, un ceai băut pe malul Senei, să admiri curtea Louvre-ului plină de zăpadă… ceva de nedescris! Şi pentru că îmi imaginez o escapadă de câteva zile rămâne timp şi pentru vizitat cele mai importante obiective turistice din oraş, însă nu vă povestesc despre acestea acum, dar puteţi să le găsiţi în ghidul turistic gratuit despre Paris.

Parisul este recunoscut pentru numeroasele posibilităţi de cazare, începând de la hoteluri de 2 stele până la unele dintre cele mai luxoase din Europa. Preţurile sunt destul de variate, însă pentru sărbătorile de iarnă noi punem la dispoziţia turiştilor o gamă largă de oferte.

Hotel Mercure Paris Ivry Quai De Seine de 4 stele, aflat pe malul Senei, pentru 4 zile cu mic dejun inclus costă 335 euro pe persoană..

Revelion în Geneva

Poate te întrebi de ce am inclus Geneva pe lista de oraşe ideale pentru Revelion, din moment ce până acum am scris doar despre capitale. Deşi Geneva nu este capitala Elveţiei, să ştiţi că este cel mai vizitat oraş. Mă gândesc la promenade prin oraşul vechi cu străduţe pietruite, prin parcurile mari, curate şi bine structurate.
Oraşul are o puternică influenţă franceză care se vede începând de la mansarde şi balcoanele de fier şi până la cafenele. Poziţia sa geografica participă enorm la frumuseţea zonei, Geneva fiind situată în valea Rhonului şi lângă lacul cu acelaşi nume.

Geneva vă pune la dispoziţie o mulţime de hoteluri, majoritatea situate de-a lungul lacului. Rezervările trebuie făcute din timp deoarece acest oraş găzduieşte o serie de conferinţe şi convenţii internaţionale, iar de sărbători majoritatea locurilor de cazare sunt ocupate. Preţurile de cazare sunt destul de piperate pentru că este un loc foarte căutat.

Revelion în Roma

Capitala Italiei este populată de oameni veseli, petrecăreţi, energici şi plini de viaţă! Roma în straie de sărbătoare arată “de vis” în fotografii… Coloseumul luminat seara, străzile pline de oameni veseli, mâncarea specifică este extraordinar de gustoasă şi aromată, toate acestea fac din acest loc un basm! O listă a informaţiilor detaliate şi a obiectivelor turistice le puteti găsi în ghidul nostru online despre Roma.

Ca şi majoritatea capitalelor europene şi Roma oferă o mulţime de posibilităţi de cazare. Deşi este un oraş destul de scump, cu puţină atenţie sunt convins că poţi găsi o locaţie care să se potrivească bugetului tău.

Hotelul Residence Mallia de 4 stele, situat în apropiere de Vatican, pentru 4 zile cu mic dejun la preţul de 285 euro pe persoană.

Ce oraş european aţi alege pentru a vă petrece Revelionul? 
Aştept cu mult interes şi alte sugestii din partea voastră.

Share